Hoppa till sidans innehåll

Världsmästerskapet växlar upp


Lördagen 17 september så kommer fotbollscupen Världsmästerskapet att arrangeras samtidigt av Korpen Linköping, Korpen Malmö och Korpen Stockholm och då i nämnda städer. Världsmästerskapet är ett Integrationsprojekt där respektive förening samarbetar med i första hand olika asylboenden, och riktar sig till asylsökanden och ensamkommande ungdomar/vuxna i åldrar 16 år och äldre. På de olika orterna så kommer även andra samarbetsaktörer att vara med under dagen.

Idén som är testad i en inomhusvariant av både Korpen Stockholm och Korpen Malmö går ut på att bjuda in spelare från olika boenden att vara med och spela i redan befintliga korplag i föreningarna. På det sättet blir det en mix med nyanlända och etablerade i varje lag under cupen. Varje förening räknar med ca 6-8 lag i cupen vilket innebär att ca 40-50 nyanlända kan vara med och deltaga i cupen på respektive ort.

– Det här är ett jätteintressant idéprojekt som är initierat av Korpen Stockholm. Formen och tanken med cupen är verkligen att bjuda in och visa att i Korpen är ”Alla välkomna”. Nyanlända får chansen att komma i kontakt med föreningen och knyta nya kontakter med personer i lagen. Föreningen får också möjlighet att presentera sin övriga verksamhet för deltagande spelare och alla boenden i stort, säger Peter Kanth som är samordnare av cupen från Korpen Riks.

Detta blir alltså ett första test att köra Världsmästerskapet på flera orter under samma dag. Peter och arrangörssgruppen siktar på att fortsätta med konceptet kring turneringen och hoppas att under hösten kunna få ännu fler föreningar intresserade av arrangemanget och därmed utöka antalet orter som genomför det framöver.

– Vi hoppas under 2017 att vi kan utöka cupen med ytterligare 1-2 korpföreningar på andra orter så det blir en ännu större spridning av projektet ute i landet. Vi kommer också att genomföra det i inomhusform under mars månad 2017 och där hoppas vi få med ca 3-4 föreningar runtom i landet. Har man frågor kring arrangemanget eller de många integrationsprojekt som våra korpföreningar genomför just nu så får man gärna ta kontakt med mig, avslutar Peter.

Uppdaterad: 23 AUG 2016 10:52 Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info