Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Januari 2015
För anmälan eller avanmälan av nyhetsbrevet, kontakta redaktör This is a mailto link

Gott nytt år 2015!

Ett nytt år innebär många nya spännande utmaningar att jobba vidare med. Under våren kommer Korpen som första idrottsförbund i Sverige genomföra ett digitalt representantskap. Med hjälp av en videokonferens så kan vi genomföra representantskapet samtidigt fast på tio olika platser i landet. Missa inte det! Motiven för att ha ett digitalt årsmöte är flera. Vi sparar både tid och värnar om miljön, men vi får också ner kostnaden så att vi våren 2016 har råd att genomföra en ny stor mötesplats. Mer information kring det kommer lite längre fram. Dessutom kommer det att erbjudas andra fysiska mötesplatser för lärande och nätverkande på olika platser i landet redan 2015.

Nu hoppas jag att vi får mycket snö och kyla i hela landet så att vi kan ägna oss åt vinteridrott under de närmsta månaderna.

Team Korpen på jobbet

2015 kommer satsningen på våra företag och nationella organisationer gå in i nästa fas. Vi kommer att uppmuntra till mer idéutbyte förbund/företag emellan och skapa arenor för lärande som bygger på erfarenheter och goda exempel. Vi kommer också sträva efter att vara mer synliga tillsammans med er på större både interna och externa arrangemang. Vi ser redan fram emot sommarens EM i Korp-och företagsidrott som du kan läsa mer om nedan. 2015 års EM går av stapeln i Riccione, Italien. Vi ser fram emot ett härligt 2015 tillsammans med er. 

Läs mer

Järnvägarnas Fritidsförbund inbjuder till mästerskap på skidor i februari

Som ett led i ett utökat samarbete mellan Nationella organisationer i Korpen öppnar nu Järnvägarnas fritidsförbund famnen och bjuder in samtliga Nationella organisationer att delta i sitt mästerskap på skidor den 7-8 februari. Mästerskapen kommer att hållas vid Fredensborg herrgård. Denna anläggning finns mellan Vimmerby och Hultsfred i Östra Småland. Varmt välkommna!

Läs mer

Din möjlighet att bli Europamästare 2015

Korpen ger nu dig och ditt företag möjligheten att bli Europamästare igen. European Company Sport Games eller som vi kallar det, EM i korp- och företagsidrott, arrangeras på olika platser runt om i Europa vart annat år och nu är det dags igen.

Läs mer

Strategisk hälsoinspiratörsutbildning

Friska arbetsplatser lönar sig! Utbildade hälsoinspiratörer utgör en viktig del i hälsoarbetet på arbetsplatsen. För dig som arbetar eller kommer att arbeta med hälsofrågor på arbetsplatsen erbjuder Korpen Umeå en strategisk hälsoinspiratörsutbildning den 29-30 januari. 
Läs mer

Företagscup den 20/2 i Stockholm

Det är när ni sportar det händer! Tänk dig att kollegor från olika avdelningar och lag från olika arbetsplatser spelar innefotboll mot varandra och firar segrar som om det vore en VM final! Anmäl dig och din arbetsplats senast den 1 februari. Läs mer här.

Mötesplats nationella organisationer

I höstas träffades Korpens nationella organisationer på en kryssning över Ålands hav. Mycket matnyttig information presenterades och deltagarna kom med många goda idéer inför framtiden tillsammans med Korpen. Bland annat så resulterade träffen i att fler nationella organisationer ges chansen att följa med till EM i Korp- och företagsidrott i Italien, samarbeten mellan Korpens nationella organisationer när det gäller olika typer av mästerskap och event samt en önskan om att Korpen ska agera som en samlande kraft för motionärer under något befintligt stort motionslopp i Sverige.

Visste du att...

BERÖM HÅLLER DIG FRISK

Brist på beröm, allt för höga förväntningar och övertidsarbete är tillsammans de främsta orsakerna till ohälsa på jobbet. Den som får beröm på jobbet har hela 40% större chans att hålla sig frisk.

Källa: Kelly services och Per Lindberg Karolinska institutet


BERÖM SKAPAR LÖNSAMHET

Företag som berömmer sina medarbetare är tre gånger så lönsamma jämfört med arbetsplatser där de anställda sällan eller aldrig får beröm för sina arbetsinsatser.

Källa: Carrot Principle


BERÖM GÖR DIG FRAMGÅNGSRIK

Det har visat sig att anställda som får beröm och uppmärksamhet för sina styrkor blir mer framgångsrika och engagerade i sitt arbete. Tänk vad långt man kan komma med lite hederligt beröm!

Källa: Gallup Business Journal

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet | Idrottens hus, Box 11016 10061 Stockholm | 086996450 |