Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Maj 2015
För anmälan till eller avanmälan av nyhetsbrevet, kontakta redaktör This is a mailto link

Det är när vi möts det händer...

Det roligaste med mitt jobb är alla fantastiska människor jag möter. Varje dag träffar jag människor som på olika sätt deltar i, bidrar till eller brinner för idrott! För någon vecka sedan hade jag förmånen att få träffa idrottsministern för att prata om Korpen, motionsidrott och folkhälsa tillsammans med vår ordförande och viceordförande. Vårt engagemang inom företagsidrotten är väldigt intressant ur ett samhälleligt perspektiv eftersom vi bidrar till bättre hälsa. Det är när vi möts det händer och under 2015 kommer våra nationella organisationer och företag att mötas på flera sätt. I juni är det några förbund och företag som åker med till Italien på företags EM, i september finns vi med under Lidingöloppshelgen och i november bjuder vi in till Korpen Go som är ett roligt och svettigt konvent. Tillsammans ser vi till att sätta motionsidrott och våra medarbetares hälsa i fokus!

 

 

 

 

Lira korpfotboll på soliga Mallorca

Vem vill inte avsluta på topp? Nu har du chansen att avsluta årets fotbollssäsong med dina arbetskollegor eller kompisar genom att lira fotboll på Mallorca. Häng med på Korpen Mallorca cup 15-18 oktober.

Läs mer

Inventering av företagsarrangemang

Nu kan du hitta aktuella arrangemang för din arbetsplats på vår hemsida.

Under 2015 har vi börjat att inventera vilka företagsarrangemang som våra korpföreningar är involverade i runt om i landet. Det kan vara riktade arrangemang direkt till företag alternativt öppna arrangemang som riktar sig till både allmänhet och företag. Helt enkelt allt som har med idrott och motion att göra och som är i samarbete med någon korpförening.

Läs mer

Korpen GO - höstens nya svettiga mötesplats!

I november kommer Korpens nya mötesplats Korpen GO hållas i Stockholm, Malmö och Gävle. Ett roligt och svettigt konvent där du kan bli inspirerad av andra instruktörer, domare, verksamhetschefer, grupptränings- och lagidrottsansvariga. Korpen ska vara rätt i tiden och efter mötesplatsen har du förhoppningsvis fått en massa mattnyttigt och användbart med dig hem! Dagarna kommer också innehålla domarutbildningar och fortbildning för domare.

Läs mer

Järnvägarnas fritidsförbund deltar i Korp- och företags EM

Den 3-7 juni är det dags för EM i Korp- och företagsidrott. Fyra av Korpens nationella organisationer åker med till Riccione, Italien för att representera Sverige och förhoppningsvis få med sig några medaljer hem.

Just nu pågår en febril formtoppning för att säkerställa att allt är perfekt inför mästerskapet. Ett av förbunden som antagit utmaningen är Järnvägarnas fritidsförbund som ställer upp med flera lag i tennisturneringen. 

Läs mer

Korpen medverkar i projekt om digital hälsa

Dagliga aktiviteter som exempelvis promenader har betydande hälsoeffekter. Bara 20 minuters promenad ett par gånger dagligen ger kroppen ett markant hälsolyft. Senior Aktivitet är ett unikt och nyskapande projekt och intressant för Korpens medlemmar att kunna delta i. I konstellationen för detta projekt ingår förutom Korpen: Region Skåne, PRO, Kroppsterapeuterna, PostNord, Corviva, Telia och Kairos Future.
Läs mer

Korpens VIP-tält under Lidingöloppshelgen

Under Lidingöloppshelgen den 25-27 september kommer Korpen finnas på plats med ett VIP-tält för våra nationella organisationer. Ett tält dit era medlemmar kan komma och känna sig lite VIP-behandlade även om man inte tillhöra eliten. 

 

Läs mer

#thisiskorpen är tillbaka!

I förra veckan kom första numret av #thisiskorpen för 2015. Detta är något du som fotbollsfantast inte får missa då temat är fotboll! Här kan du bland annat läsa om Korpens kampanj för att få fler kvinnliga domare till idrottsrörelsen. Du får också säga hej till SVT-kommentatorn Chris Härenstam, lära känna årets korplag Kookaburra och följa med till Malmö och Må bra-fotbollen.

Läs mer
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet | Idrottens hus, Box 11016 10061 Stockholm | 086996450 |