Hoppa till sidans innehåll

Organisation

Det finns två sätt för föreningar att vara medlem hos Korpen, antingen som korpförening eller förening ”tillsammans med Korpen”. Ett rikstäckande idrotts- och fritidsförbund på företag och en ideell organisation kan också ansluta sig till Korpen som nationell organisation.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2017 14:27

MicrosoftTeams-image.png

Korpförening
En korpförening är en så kallad öppen ideell förening där alla som ställer upp på Korpens stadgar är välkomna att vara med. Korpförening får använda varumärket Korpen och korp- i sin verksamhet

Förening ”Tillsammans med Korpen”
Det finns idrottsföreningar som är medlemmar i Korpen men som inte har korp- eller Korpen i sitt namn. I stadgarna kallas de ”annan till Korpen ansluten förening. Det är till exempel Valbo AIK, föreningen Let´s Sport Girls, Österlens Turnförening, Vattenfall IF Södertörn. Föreningen ska ställa upp på Korpens stadgar och ha motion eller idrott i sitt ändamål. Vissa av dessa föreningar finns på arbetsplatser (korporationer) och för dem gäller att de ska vara öppna för alla på arbetsplatsen.

Nationell organisation
Utöver dessa två föreningsformer finns också stora nationella organisationer som är medlemmar i Korpen. Det är dels företag som erbjuder företagsidrott och andra ideella organisationer som stödjer Korpens idé och har motion/fritidsverksamhet i sin verksamhet.

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info