Hoppa till sidans innehåll

50-lappen och demokrati

07 MAR 2019 13:12
Välkomna tillbaka från sportlovet, om du haft något. Förhoppningsvis har du fått lite rosor på kind och fått se den alltmer sällsynta snön.
  • Skapad: 07 MAR 2019 13:12

Samtidigt som det var sportlovstider har fakturorna till föreningarna skickats ut, baserat på 50 kronor per medlem som är registrerad i föreningen. Beloppet täcker både försäkringskostnaden och den gemensamma satsningen på ett IT-system (KIT) för medlemskommunikation, administration och viss avgiftshantering.

Några av er har ifrågasatt och haft funderingar runt avgiften. Det enkla svaret är att det är baserat på ett demokratiskt fattat beslut. När vi i sann demokratisk anda fattade förbundsbeslutet om det gemensamma kommunikations- och administrationssystemet 2016 så beslutade vi också om 50-lappen i avgift. För att vi inte ska undergräva de grunder som Korpen vilar på så måste vi alla respektera de beslut som fattats på våra förbundsmöten.

Självklart ska vi fortsättningsvis ha lika högt i tak som vi alltid haft i vår gröna och sköna organisation. Vi ska alltid kunna argumentera och diskutera hur vår verksamhet bedrivs. Det ger oss spänst och dynamik som leder oss framåt. Om du eller din förening har tankar, åsikter och funderingar så finns det mängder med sätt och forum att lyfta fram dem, även om det inte är förbundsmöte. Det är precis så en demokrati ska fungera. Så om du tycker något är dåligt – eller bra – tveka inte att höra av dig till oss.

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Janne Johnson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info