Hoppa till sidans innehåll

Backspegel med milstolpen KIT i fokus

11 JAN 2019 08:45
2019 är i sin linda, men vi vill ändå gärna kasta en blick i backspegeln med milstolpen KIT i fokus.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 08:45

Ett år med vårt gemensamma kommunikations- och administrationssystem har gått. Och det är ett år där det har hänt en hel del i vår nya digitala Korpen-värld. Här är några av de händelser som har tagit KIT många kliv framåt:

  • Redan från starten i januari 2018 var det föreningar som utmärkte sig som pionjärer och registrerade sig i KIT. Timrå, Enköping, Botkyrka, Norrköping, Mariestad, Växjö och Kalmar var snabbast in i systemet.

  • I mars och april anslöt sig några av våra stora föreningar, såsom Stockholm, Linköping, Vadstena, Gotland och Motala.

  • Våra föreningsutvecklare arbetade innan sommaren tillsammans med många av våra kompetenta föreningar och medlemmar för att få även få in lagidrotten i KIT. När lottning och andra lagspecifika detaljer skulle upp på banan efter sommaren stod KIT redo.

  • I höstas synkades även LOK-stödsredovisningen mot IdrottOnline in i KIT.

Visst, det har funnits buggar och gupp på vägen. Men tack vare vårt nära samarbete med leverantören Zoezi har vi snabbt kunnat göra förändringar och förbättringar. Det har också varit möjligt med hjälp av alla er ute i föreningarna som använder KIT i det vardagliga arbetet. Era synpunkter har varit ovärderliga. Tack!

Inom kort finns det möjlighet för alla er i föreningarna att tycka till om KIT. Då skickas en enkät ut där ni kan beskriva era upplevelser och hur KIT kan förbättras. Ta chansen – tillsammans kan vi göra vårt gemensamma kommunikations- och administrationssystem ännu bättre.

Den 13 december var det dags för styrelsemöte igen. Den här gången så lade vi bland annat stort fokus på att diskutera remissunderlaget från Riksidrottsförbundet inför RIM 2019 som nu finns ute. Några punkter i Remissunderlaget som är speciellt intressanta för Korpen är bland annat översynen av stödformer, anslutningsutredningen och idéprogrammet Idrotten vill. Vill du veta mer hittar du hela remissunderlaget här.

Nu kör vi mot ett grönare, skönare och rörligare 2019! Verksamhetsplanen är fastlagd och det är minst sagt många spännande saker på gång. Bland annat Korpens stora Mötesplats som vi har ute på Bosön den 10-12 maj. Vi vill hälsa er alla varmt välkomna till denna mötesplats och vi hoppas att få möta många av er.

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Jan Johnson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info