Hoppa till sidans innehåll

Ännu fler är nöjda med Korpen!

25 NOV 2019 14:36
Det är roligt och engagerande att vara en del av Korpen. Som generalsekreterare och förbundsordförande är det här en känsla vi bär med oss efter alla möten vi har med våra många medlemmar och föreningar.
  • Skapad: 25 NOV 2019 14:36

Men det är inte bara en känsla. Nu har vi fått siffror och fakta direkt hämtade från verkligheten: det ÄR roligt och engagerande att motionera tillsammans i Korpen. 

Analysföretaget AQ Analys har just presenterat 2019 års Nöjd-Medlem-Index (NMI) som är ett medelvärde för hur nöjda medlemmarna är totalt sett med Korpen. Siffrorna är oerhört glädjande! 

Vi fortsätter den uppåtgående nöjdhetstrenden och hamnar på mycket höga 84 procent. 2017 var siffran 83 och 2015 landade vi på 81 procent. Analysen är baserad på drygt 8 000 som svarat på enkäten. Även det är en hög siffra och visar på stort engagemang bland våra medlemmar. 

Extra roligt är det att våra instruktörer får skyhöga hurrarop från föreningsmedlemmarna runt om i landet. Helhetsintrycket av instruktörerna är 93 procents nöjdhet. Helt fantastiskt! 

Apropå engagemang och bra saker som görs i våra föreningar: just engagemang är i fokus under kommande Mötesplatsen och förbundsmötet i maj 2019. Du som kommer till Skogshem & Wijk på Lidingö den 15–17 maj kommer att kunna inspireras av flera olika föreningars projekt och aktiviteter som får hjärtat att bulta lite extra varmt. 

På Mötesplatsen ska vi även fira lite extra. Nästa år fyller nämligen Korpen 75 år. Du som kommer till Mötesplatsen och förbundsmötet får alltså chansen att hylla oss själva och en 75-åring som är i bästa form. 

Slutligen vill vi bara påminna lite om ett beslut som togs på Riksidrottsmötet tidigare i år och som gör att barn och ungdomar kan känna sig trygga inom Korpen och idrottsrörelsen. Från och med 1 januari 2020 ska alla nya ledare inom idrotten som har direkt och/eller återkommande kontakt med barn och unga, visa upp ett begränsat registerutdrag för föreningen. Du som vill läsa mer om det nya direktivet kan göra det här!

 

Eva Bjernudd, generalsekreterare 
Jan Johnsson, förbundsordförande 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info