Hoppa till sidans innehåll

Dags att börja tänka på framtiden

26 SEP 2022 11:27
Nu börjar jobbet som tar Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet in i framtiden. Året vi hela tiden haft framför ögonen har varit 2025. Snart är vi där och idrottens förändringsarbete Strategi 2025 ska ta nästa kliv.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2022 11:27

I vår förbundsstyrelse har vi redan börjat skissa på hur vi i Korpen ska ta oss an Strategi 2030. Hur kan vårt förbund tillsammans med övriga idrottsfamiljen erbjuda ett samhälle i ständig förändring, tidsenlig och tillgänglig idrott och motion? Processen är igång och precis som det brukar vara i våra strategiarbeten är det angeläget att ni som medlemmar och föreningar blir en del i processen. Det är tillsammans som vi tar ut riktmärket mot 2030.

Det här var en liten blick in i Korpens framtid. Om vi håller oss i nutid handlar det en hel del om Motionslandslaget och våra nya föreningshemsidor. Vi jobbar hårt tillsammans med er i föreningarna för att få alla nya föreningshemsidor på plats och publicerade. Till årsskiftet försvinner kopplingen till Idrottonline och alla våra hemsidor kan istället flyttas över till en och samma webblösning. Det här innebär givetvis en massa extraarbete, men det finns också helt nya möjligheter för föreningarna.

Det är nu vi kan dra nytta av kopplingen mellan föreningarnas nya hemsidor, de aktiviteter ni lagt in i KIT och den snöbollseffekt som finns i Motionslandslagets genomslagskraft. Det känns nästa svindlande när vi idag vet att det är hundratusentals människor som sett vår TV-kampanj, närmare 14 000 som gått med i vårt landslag och att vi nu når ut till nyfikna motionärer som tidigare inte haft kontakt med oss. Om bara några procent aktivt väljer Korpen i den stad eller ort de bor så får det fantastiska effekter. Det är också då det är viktigt att föreningarna och deras aktiviteter finns tillgängliga i våra gemensamma system, på webben och i KIT.

Nu laddar vi för en bra höst, med blicken riktad mot en spännande framtid!

Eva Bjernudd, generalsekreterare

Erik Söderberg, förbundsordförande

Skribent: Magnus Dahlberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info