Hoppa till sidans innehåll

Den ljusnande framtid är vår

13 JUN 2019 20:51
Så var en av de stora byråkratiska och demokratiska idrottshändelserna över för den här gången. Riksidrottsmötet, RIM, i Jönköping 2019 var extra spännande och avgörande för Korpens framtid.
  • Skapad: 13 JUN 2019 20:51

Hur blev det då? Ja, vi åkte därifrån med lite blandade känslor. Men nu när vi fått smälta vilka direkt avgörande beslut som fattades så dröjer sig en känsla kvar: Korpen fortsätter att ha en särställning och kommer även i framtiden att ha en viktig roll för att bedriva motionsidrott.

Det var framförallt en förändring i lydelsen i det dokument som handlar om fördelning av uppdragsersättningen som gjorde att vi blev lite brydda. I stödutredningens förslag var Korpen namngivna som det förbund som skulle få en uppdragsersättning. Nu blev texten mer generellt skriven och pekar inte ut särskilda förbund. Däremot finns en del av Korpens uppdrag beskrivet i verksamhetsinriktningen under rubriken ”Förutsättningar för utveckling mot målen 2025”. I en av punkterna står nu att läsa:

- Stödja och stimulera utveckling av motionsidrott genom samverkan med företagsidrotten och nationella organisationer utanför idrottsrörelsen.

Vi kan också konstatera att Riksidrottsmötet röstade nej till att släppa in Friskis & Svettis i Riksidrottsförbundet, åtminstone den här gången. Från vår sida är det ändå en väckarklocka och en möjlighet att lyfta blicken mot motionsidrotten framtid. Vi behöver diskutera och agera utifrån motionsrörelsens bredare och mer omfattande lager av motionärer som knackar på för att sporta och ha roligt tillsammans.

Innan det blir sommar på riktigt ska vi även i år visa upp Korpen i Almedalen på Gotland. Som vanligt blir det Almedalscupen i fotboll på Paviljongplanen tisdagen den 2 juli. Och på Idrottens dag kommer vi att debattera hur Sverige kan bli världsbäst på motion. Vi kommer att göra det med andra motionsaktörer och lägga särskilt fokus på hur samarbete över gränserna kan göra Sverige (och Korpen) bäst på motion.

Nu hoppas vi att ni alla kommer att ha en riktig skön, rörlig och vilsam sommar!

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Janne Johnsson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info