Hoppa till sidans innehåll

Det har börjat bubbla!

27 AUG 2020 09:18
Det är ingen vanlig höst vi har framför oss. När solbrännan nu börjar blekna bort och vi längtar efter vardagsmotion i klassisk Korpen-form så är det fortfarande med Corona i bakhuvudet. Men det börjar bubbla och hända saker i vår verksamhet.
  • Skapad: 27 AUG 2020 09:18

De senaste veckorna har jag sett hur föreningar startat igång aktiviteter som varit nersläckta under våren. Allt är så klart inte som vanligt, men alla de medlemmar som saknat den sociala och pulshöjande delen av härlig motionsidrott har nu en härlig höst med rörelseglädje att se fram emot.

Vi ska fortsätta att motionera under Korpens flagga med respekt för allt det pandemin fört med sig i form av restriktioner och rekommendationer från myndigheter och regering. Det är ändå viktigt att få fart på vår verksamhet, med tanke på att många föreningar haft en tuff vår och sommar.

Vill du ha hjälp och råd om hur just din förening ska kunna öppna och starta olika typer av aktiviteter i höst? Då kan du höra av dig till någon av våra föreningsutvecklare på Korpen riks. Som hjälp och stöd finns även vår nya marknadsbank Korpen Toolbox. Där finns olika dynamiska mallar och bilder som hjälper er med marknadsföringen av er verksamhet. Senaste nytt är nytt marknadsföringsmaterial för innebandysäsongen, in och kika! Något som också är bra att komma ihåg är att det kanske finns erfarenhetsutbyte och kreativa idéer från andra föreningar som din förening kan dra nytta av.

Som du säkert hört och sett har regeringen öppnat för ännu en miljard kronor till idrottsrörelsen. Inom kort kommer besked om hur det blir och hur pengarna ska fördelas. Och just när detta skrivs har Folkhälsomyndigheten i ett remissvar föreslagit att begränsningen på 50 personer vid publika evenemang ska höjas till 500 personer. Förändringen föreslås börja gälla från och med den första oktober. Hur de nya förslagen kommer påverka oss i Korpen kan du följa bland annat på korpen.se och korpenintern.se.


Eva Bjernudd, generalsekreterare

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info