Hoppa till sidans innehåll

Jag har ett nytt favoritbokmärke: korpen.se

25 FEB 2020 10:13
Som jag hade längtat efter just den här dagen: den 25 januari 2020. I min webbläsare knappade jag in korpen.se och tryckte förväntansfullt på enterknappen på datorn.
  • Skapad: 25 FEB 2020 10:13

Och där tornade den upp sig på skärmen framför mig: Hela Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets nya, fina webb. Äntligen kan vi på ett nytt sätt visa hela världen vilken fantastisk organisation vi är, med tusentals aktiviteter på massor av orter och i föreningar runtom i hela Sverige.

Jag är helt säker på att nya korpen.se kommer att attrahera många fler att ta steget in som nya medlemmar hos oss i Korpen. På ett enkelt sätt kan man nu se vilka aktiviteter som finns på just den ort man bor och för den som exempelvis googlesöker på aktivitet och ort så ska Korpen komma högt upp på listan.

Korpen.se är en webbplats som på allvar tar oss in i den digitala framtiden. Tack vare många föreningars hårda jobb med inmatning av allt typer av aktiviteter i KIT så kan vi nu visa upp hela vårt breda utbud där alla är välkomna på nya webben. Satsningen på KIT kommer nu verkligen att bära frukt för våra föreningar. Har din förening inte kommit igång med att lägga in era aktiviteter i KIT så sätt igång direkt. När aktiviteten är inlagd kommer den automatiskt att hamna i vårt gemensamma skyltfönster. Det är i KIT det händer.

Det finns ett omfattande tankearbete bakom korpen.se. Varje knapp, bokstav, placering av bild, färg och användarflöde har en noga övervägd tanke bakom sig. Tillsammans med kopplingen till KIT är det här en webb som ska ”sälja” Korpen på ett helt nytt sätt och samtidigt vara attraktivt användarvänlig.

Viktigast av allt: det är alla korpföreningar som skapar förutsättningarna för att fylla det digitala skyltfönstret mot det motionerande Sverige. Korpen.se är bara ett verktyg för att visa alla hur bra vi är på det vi gör!

Den 25 januari var alltså en milstolpe för den digitala utvecklingen av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Och bara dagen innan, den 24 februari, så nådde vi en annan historisk milstolpe. En milstolpe sett till hela vår organisation då den 24 januari är den officiella födelsedagen för Korpen. Med tanke på att det är 2020 så innebär det att vi i år fyller den aktningsvärda åldern 75 år. För det är så många år sedan Stockholms stadsfullmäktiges ordförande Carl Albert Andersson klubbade beslutet om att starta Svenska Korporationsidrottsförbundet. Resten är historia.

Klart att vi måste fira vår bemärkelsedag lite extra. Det tänker vi göra under vår Mötesplats i maj med lite mer än ett hipp och hurra!

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info