Hoppa till sidans innehåll

Innovationerna hjälper oss genom krisen

09 JUN 2020 16:48
Det gör mig varm om hjärtat att mängder med korpföreningar tänkt nytt och annorlunda för att erbjuda medlemmarna innovativ motion på rätt sida Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Skapad: 09 JUN 2020 16:48

När det blåser bygger vissa vindskydd, andra väderkvarnar. Den senaste tidens globala prövningar har verkligen satt vårt samhälle på prov. Men ur allt det nedslående har också en nödvändig kreativitet växt fram. Det gör mig varm om hjärtat att mängder med korpföreningar tänkt nytt och annorlunda för att erbjuda medlemmarna innovativ motion på rätt sida Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Innovationer är Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets styrka och det som gör oss till ett framtidssäkrat förbund. Det gör oss snabbfotade och ger oss förmåga att klara även den värsta av kriser i modern tid. Där på andra sidan väntar den där vardagsmotionen vi alltid tagit för givet, och kanske med tillskott av nyuppfunna aktiviteter som föddes mitt i pandemin.

Nu tar Sverige snart en annorlunda semester. Det kommer troligen inte dyka upp särskilt många bilder på strandhäng i Medelhavsmiljö i våra sociala media-flöden. Däremot ser jag fram emot att få se ännu fler härligt innovativa bilder och videos på #hemmamotion. Tack vare de senaste lättnaderna från Folkhälsomyndigheten kommer vi på Korpen kunna erbjuda många aktiviteter som ger den där extra rörelseglädjen vi så väl behöver.

Jag går på sommarledighet med en stark känsla och en bild av att Korpens verksamhet verkligen behövs när det skakar som det gör nu. Vi har alla förutsättningar att gå stärkta ur Coronakrisen, även om det just nu är väldigt tufft för många föreningar. Glädje, gemenskap (med rekommenderad distans) och alla kan vara med är en beskrivning av oss som står stark, även i kristider.

Ha nu en riktigt skön sommar! 💚

//Eva Bjernudd, generalsekreterare

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info