Hoppa till sidans innehåll

Korpen - bäst på motion!

22 AUG 2019 12:39
Varmt välkommen tillbaka efter en – förhoppningsvis – vilsam sommar fylld med motion, hängmattor och skönt umgänge med nära och kära.
  • Skapad: 22 AUG 2019 12:39

Själva har vi precis gått ner i startställning för att kasta oss iväg mot en höst som innehåller massor av spännande korpiga projekt och händelser.

Mötesplatsen och förbundsmötet i maj 2020 känns kanske just nu väldigt avlägset. Men redan nu är förberedelserna i full gång. Något ni i föreningarna kan börja tänka på är vår demokratiska process i form av förbundsmötet. Och framförallt kan det vara läge att börja sondera för vilka ombud som ska delta. Enligt Korpens stadgar har en förening rätt att skicka ett ombud. En förening som har fler än 2 000 medlemmar får skicka två ombud och de som har fler än 10 000 medlemmar kan skicka fyra ombud.

Under den senaste tiden har det utkristalliserats en tanke som på sätt och vis är självklar. Men tanken har formats allt tydligare och är i våra huvuden nu en tydlig riktning: Korpen är MOTION – och vi är väldigt bra på motionsaktiviteter. För oss är motion det självklara samlingsbegreppet för vad hela vår gröna och sköna organisation sysslar med dagligen. Och vi ska se till att äga begreppet motion. Lite kaxigt och med stolthet kan vi säga att Korpen är bäst på motion. För att nå ännu längre kan vi i framtiden söka samarbetspartners för att göra Sverige till världens mest motionerande land.

Under Almedalsveckan på Gotland i somras höll vi i ett seminarium som tog avstamp i målsättningen ”Så kan Sverige bli världsbäst på motion”. Vi hade bjudit in några vänner som har verksamhet på samma arena som vi: Susanne Jidesten, förbundssekreterare för Friskis & Svettis och Ola Strömberg, förbundsdirektör för Svenska Skidförbundet. För dig som är nyfiken på vad som kom fram under det spännande samtalet så finns här en film från seminariet.

Korpen vore intet utan våra många medlemmar. Då är det också viktigt att vi som arbetar i verksamheten har koll på vad våra medlemmar vill och vad vi kan göra bättre.

För föreningar med fler än 50 medlemmar i vårt gemensamma system KIT kommer vi skicka ut en medlemsundersökning, Korpens Nöjd Medlemsindex (NMI). Den mejlbaserade undersökningen gör det möjligt för föreningen att ta reda på hur nöjda medlemmarna är och vad som är viktigt för dem.

Det här kommer att vara till väldigt stor hjälp för oss och föreningarna. Vi kan kvalitetssäkra, förändra och förbättra utifrån våra medlemmars synpunkter. Med tanke på att kvalitetssäkrad kärnverksamhet är ett av de prioriterade områdena i Fokus Korpen så kommer Korpens NMI att bli ett viktigt verktyg för att utvärdera vår verksamhet i framtiden. Vill du veta mer om undersökningen? Prata med din föreningsutvecklare.

Nu ser vi fram emot en härlig höst med energigivande motion och välfyllda svampskogar!

Eva Bjernudd, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets generalsekreterare
Jan Johnson, styrelseordförande i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info