Hoppa till sidans innehåll

Korpen är en kreativ urkraft!

29 JAN 2021 08:31
När 2020 års första Korpnytt skickades ut för ganska precis ett år sedan var rubriken ”Korpen – en kreativ urkraft!”. Trots allt som hänt under det senaste året väljer vi nu exakt samma rubrik.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2021 08:31

Då, för ett år sedan, väntade vi på att Innovationsdagarna skulle genomföras och hade just öppnat anmälningarna till Mötesplatsen och Förbundsmötet. Och vi hyllade våra föreningars kreativitet, nyfikenhet och framåtrörelse.

Föga anade vi vad som väntade runt hörnet. Året blev en prövningarnas tid där snart sagt alla våra aktiviteter gick från pågående till inställt eller omställt.

Ett år senare skickar vi ut 2021 års första Korpnytt och kan trots det vi som organisation genomgått sätta samma rubrik. För vi kan med varmt hjärta konstatera att våra föreningar använder all sin kreativa urkraft till att hitta nya lösningar för alla motionshungrande medlemmar där ute. Vi har tagit digitala sjumilakliv och har skapat förutsättningar för att ta oss igenom den här stormen något sånär helskinnade. När andra har byggt vindskydd, har vi byggt väderkvarnar.

Snart ska flera av oss ses på Innovationsdagen – digitalt såklart. Utifrån programmets utformning kan vi konstatera att det även digitalt går att skapa inspiration som bidrar till vår uppfinningsrikedom och nya sätt att motionera. Och det går att genomföra både Förbundsmöten, föreningarnas årsmöten och Mötesplatser, trots att vi inte ska ses i fysisk form. Just Mötesplatsen 2021 kommer att genomföras lördagen den 27 mars digitalt och med ett spännande program som i detta nu håller på att ta form. I mitten av februari öppnar vi anmälan…

För ett par veckor sedan skickades ett Korpnytt Extra ut. I mejlet redogjorde vi får det åtgärdspaket som styrelsen fattat beslut om. Förutom kompensationsstödet har ett mer specifikt coronastöd för korpföreningar tagits fram. Läs gärna mer om det på korpenintern.se. Kompensationsstödets ansökningstid gick ut den 26 januari och gällde det fjärde kvartalet 2020. När ansökningstiden stängde hade totalt 28 korpföreningar skickat in ansökan.

Du kanske har sett vår medlemskampanj som rullar i sociala media. Där trycker vi extra mycket på att fortsätta teckna medlemskap i Korpen. Medlemskapet är ju själva förutsättningen för vårt förbunds existens, även om vi just nu inte kan erbjuda det stora smörgåsbord av aktiviteter som vi brukar. Gör gärna en insats och uppmana de som avvaktar att lösa sitt medlemskap. 

Till sist, ett stort och hjärtligt tack till alla er i korpföreningarna för att ni med kreativa krafter håller i, håller ut och ställer om!

Eva Bjernudd, generalsekreterare

Erik Söderberg, förbundsordförande

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info