Hoppa till sidans innehåll

Korpen flyttar fram positionerna!

24 SEP 2020 13:44
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet ska ta en position som den självklara aktören när människor tänker ”motion”. För att lyckas med det behöver vi berätta om vår mångfald och om den glädje det innebär att bli kompis med Korpen.
  • Skapad: 24 SEP 2020 13:44

Ett sätt är att göra en film som på några korta ögonblick fångar allt det vi står för. Det har vi precis gjort och vi vill at ni föreningar ska få se filmerna innan vi marknadsför dem externt. Jag tycker filmerna fångar vår glimt i ögat, glädjen, våra möjligheter och ger oss en knuff mot en spännande framtid. Din förening kommer givetvis att kunna använda lokalt anpassade filmer för att positionera er på hemmaplan. 

Nyligen kom regeringsbeslutet om en miljard kronor till idrottsrörelsen. I två omgångar kommer föreningar att kunna söka kompensationsstöd för att täcka ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för kvartal 3 och 4 under 2020. Den första perioden, 1 juli – 30 september, kommer vara möjlig att ansöka om från och med mitten av oktober. 

Vi kommer att finnas som stöd för de föreningar som tänker söka stödet. Redan nu har våra föreningsutvecklare börjat kartlägga och hjälpa föreningar som har det tufft. Av erfarenhet från förra omgångens ansökning av kompensationsstöd så vet vi att det kan vara lite krångligt att få ihop en korrekt ansökan. Det är därför vi satsar extra på att stötta våra föreningar. Tveka inte att ta kontakt! 

Coronakrisen har satt oss ordentligt på prov. Nu är det viktigare än nånsin att hålla koll på utgifter, intäkter och göra prognoser. Det är också nu det är läge att göra ett scenario för 2021 och fundera över hur verksamheten kan utvecklas utifrån nya förutsättningar så vi kommer ur pandemin som den viktiga organisation som vi är tillsammans. 

Det är du och din förening som är Korpen och Motionsidrottsförbundet! 

Varma hälsningar 

Eva Bjernudd, generalsekreterare 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info