Hoppa till sidans innehåll

Korpen rustar för 2021

17 DEC 2020 16:15
Det här är årets sista reflektion från oss. Normalt brukar vi kunna blicka tillbaka på händelser som nästan alla har ett gemensamt – att vi gör bra, roliga och inspirerande saker TILLSAMMANS.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 16:15

Då blir det ingen hyllning till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets magiska, gemensamma kraft alltså, tänker vän av ordning! Jo, det är precis det vi vill göra: hylla den gemensamma kraften, kämparandan och förmågan att ställa om.

På grund av ni-vet-vad har vårt stora förbund, alla föreningar och medlemmar tvingats till nytänkande och uppoffringar. Vi har glidit över på den digitala arenan och skapat det som till viss del kommer att vara framtidens förening.

Men det finns å andra sidan en stor anledning att inte stoppa huvudet i sanden. Det är allvarligt läge för flera föreningar. När det skramlar tomt i kassan är det inte lika lätt att vara kreativ och kavla upp ärmarna.

På vårt senaste styrelsemöte tog vi beslut om att avsätta drygt 2 miljoner kronor av det egna kapitalet för att kunna stötta föreningar. Mer om hur det ska förvaltas och fördelas kommer vi att berätta om i januari när vi kan vara mer precisa. Det finns redan nu flera möjligheter för krisande föreningar, både från det statliga kompensationsstödet och från vår egen så kallade ekonomiakut. Tveka inte att höra av er till någon av våra föreningsutvecklare om ni behöver stöd och hjälp.

Det svenska trendspaningsföretaget Kairos Future talar i sin trendspaning för 2021 om ett år som går under rubriken ”Ombyggnad pågår” och om konsten att leva i osäkerhet. Alla delar i vårt samhälle står bakom byggplast där allt från politik och vardagsliv till konsumtion, arbetsliv och hållbarhet genomgår en omfattande ombyggnad och i viss mån renovering. Kolla gärna föreläsningen här.

För oss i Korpen har vi redan tagit fram nytt byggmaterial inför ombyggnaden. Vårt gemensamma och digitala system, KIT, är en förutsättning för att vi ska kunna hålla ihop vårt stora förbund och alla föreningars medlemmar när vi rycker ner byggplasten post pandemin. KIT är liksom kittet som håller ihop oss och som ständigt skapar nya möjligheter att digitalt bjuda in till nya motionsmöjligheter.

I vårt eget ombygge är det av yttersta vikt att vi behåller och rekryterar nya människor som vill bo hos oss. Utan medlemmar är vi inget, men med så många medlemmar som möjligt är vi oerhört starka. På så sätt kan vi stärka vårt existensberättigande, vår ekonomi och inte minst erbjuda det som de allra flesta saknar just nu – Korpens sociala och glädjespridande motionsaktiviteter, ledda av våra uppskattade ledare.

Nu lägger vi snart det konstigaste året i mannaminne bakom oss. Men snart kommer ljuset och det är väl det enda som är riktigt säkert.

Vi vill önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Trots allt.

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info