Hoppa till sidans innehåll

Kreativa idéer föds i tuffa tider!

26 NOV 2020 12:52
För en vecka sedan, den 20 november, fick de föreningar som sökt kompensationsstöd för perioden juli-september besked om eventuell utbetalning.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2020 12:52

Av de dryga 2 000 föreningar i landet som sökt stöd var det ett flertal korpföreningar som lämnat in ansökan och många som också fick det välbehövliga stödet. 

Inom kort kommer det besked om möjlighet att söka kompensationsstöd även för kvartal 4. Om du och din förening behöver hjälp och stöttning i ansökan så finns Korpens rikskansli redo att lotsa er rätt. Ring eller mejla till någon av våra föreningsutvecklare om ni funderar över hur ni på bästa sätt kan söka kompensationsstöd för det fjärde kvartalet.  

Det är angeläget och viktigt att vi så ofta vi kan framför Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets stora betydelse för människors välmående i allmänhet och i coronatider i synnerhet. Just precis det har Korpen Gotland gjort den här veckan – med statsminister Stefan Löfven. Under ett så kallat medborgarsamtal med statsministern framförde Marie Flodman och Susanne Rosengren från Korpen Gotland vikten av att ge seniorer stöd för fysisk aktivitet. Bra jobbat och talat, Korpen Gotland!  

I förra Korpnytt hyllade vi all den kreativa verksamhetsutveckling som pågår bland korpföreningarna, utan att tumma på Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Vi kan inte nog applådera nya, smarta motionsidéer. Det kämpas, kluras och skapas i KorpsverigeEtt lysande exempel är bland annat Korpen Östergötland som på plattformen Korpen Online börjat bygga upp olika motionsaktiviteter digitalt för alla åldrar. Fler föreningar har även de påbörjat uppbyggnaden av digital motion och utvecklingen går i rasande takt. 

En annan nyhet som sprider ljus är att vi tagit rygg på Korpen Umeås fantastiska idé om att göra en motionsutmaning av att ta sig upp och ner för ett berg, backe eller kulle så många gånger som möjligt. Bränteverest kallade Korpen Umeå sin aktivitet som blev en succé när den genomfördes under försommaren. 

Nu tar vi idén ut på ett nationellt plan. Vi har sökt och preliminärt fått pengar från Svenskt Friluftsliv för att lansera ”Mitt Everest”. Det här kommer att bli en aktivitet som kan göras tillgänglig för korpföreningar runt om i landet. Så snart vi har alla detaljer på plats så kommer ni att få info om hur din förening kan vara med och dra igång Mitt Everest. 

Kämpa, håll i och håll ut – det kommer vända! 

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info