Hoppa till sidans innehåll

Motion behöver bli ett tydligare uppdrag

28 APR 2021 08:17
Snart är det dags för det här årets stora idrottspolitiska händelse. Den 28-30 maj är det Riksidrottsmötet för medlemsförbunden i Riksidrottsförbundet, ett årsmöte som genomförs vartannat år. I år står motion högt på dagordningen.
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 08:17

På förhand kan vi konstatera att det kommer att ruskas om lite när det handlar om motionsidrotten. Bra tycker vi – det är hög tid att motion lyfts fram i de här sammanhangen!  

Från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets sida är vi angelägna om att motionsfrågan tas på ett större allvar än tidigare. Enligt idrottens Strategi 2025 ska fler aktörer erbjuda det Korpen ägnat sig åt i över 75 år: motionsidrotten. Riksidrottsmötet kommer bland annat frågan om Friskis & Svettis ansökta medlemskap i RF att behandlas 

Det vi kommer att driva, både nu och i framtiden, är att den stora motionskartan görs tydligare. Vem som gör vad och för vilka kommer att vara viktigt nu när motionsidrotten får sin rättmätiga plats. Vi kommer agera för att frågan tas om hand på ett bättre sätt än den gjort hittills. 

Det kommer förmodligen att bli ett Riksidrottsmöte som skapar debatter på temat motionsidrott. Det utmanar och håller oss framåtlutade. Och som vi säger: Korpen bäst på motion! Vi kommer fortsätta att göra allt för att hålla det löftet och erbjuda en plats för människor som vill engagera sig och utöva olika typer av motionsidrott. 

Eva Bjernudd, generalsekreterare 

Erik Söderberg, förbundsordförande 

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info