Hoppa till sidans innehåll

Nu rustar vi för återstart

27 MAJ 2021 15:49
När den här upplagan av Korpnytt går ut till er alla så har svensk idrotts viktigaste sammankomst precis påbörjats. 
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2021 15:49

Riksdrottsmötets tre dagar, 28-30 maj, kommer med all säkerhet att bjuda på en hel del viktiga beslut som också kommer att påverka Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Vi kommer båda att delta och har förberett oss noga för att ge oss in i diskussionerna och hålla Korpens fana högt.  

Pandemins grepp om föreningslivet fortsätter. Men nu börjar förberedelserna inför återstarten av de många föreningar och aktiviteter som under restriktionerna hållit helt eller delvis stängda. Det är ett tydligt incitament från Riksidrottsförbundet att det finansiella stöd regeringen skjutit till idrottsrörelsen ska användas för just återstart – ett så kallat återstartsstöd. 

Vi för nu diskussioner med Riksidrottsförbundet om att delegera ner fördelningen av det extra stödet till respektive specialidrottsförbund. Det är ju vi som kan våra förbund bäst och kan fördela ut pengarna till föreningarna. Vi återkommer så snart vi vet mer om hur återstartsstödet ska användas och delas ut. 

Till sist vill vi hurra lite extra för ett projekt som pandemin till trots har visat Korpens styrka: Mitt Everest! 

För ett år sedan startade Korpen Umeå motionsutmaningen Bränteverest. Genom att gå tillräckligt många rundor upp och ner för Bräntberget i Umeå nådde deltagaren till slut toppen på Mount Everest på 8 849 höjdmeter. 

Konceptet gjordes till ett unikt korpenprojekt som nu finns tillgängligt för alla våra föreningar. På kort tid har vi lyckats paketera Mitt Everest digitalt, organisatoriskt och med stöd för marknadsföring/PR. Hittills nu under våren har närmare 20 föreningar dragit igång Mitt Everest och mängder med tidningsartiklar, TV-reportage och radioinslag har gjorts.  

Det här värmer i korphjärtat. Vi tar tillfället, gör det tillgängligt och skapar en aktivitet som funkar vare sig det är pandemi eller ”normala” förutsättningar. 

 

Eva Bjernudd, generalsekreterare 

Erik Söderberg, förbundsordförande 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info