Hoppa till sidans innehåll

Nu siktar vi på ett digitalt förbundsmöte

01 APR 2020 16:18
1 april utökade Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer, och den här gången blev det ett större fokus på idrottsrörelsen och alla föreningar i landet. Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att årsmöten skjuts upp eller om möjligt hålls digitalt.
  • Skapad: 01 APR 2020 16:18

Förbundsstyrelsen för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har därför nu tagit beslut om att Mötesplatsen på Skogshem & Wijk i maj ställs in. Men vi kommer ändå arbeta vidare för att hitta en bra lösning för ett digitalt förbundsmöte den 17 maj.

Det innebär att ni i föreningarna i oförminskad takt fortsätter att anmäla era ombud till förbundsmötet. Ni kommer såklart att få uppdateringar här i Korpnytt Extra så fort vi vet ännu mer runt hur det digitala förbundsmötet ska genomföras.

Hur påverkas Korpen av de nya rekommendationerna?

De utökade rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten handlar också om hur vi fortsättningsvis ska kunna motionera och sporta. Fysisk aktivitet är viktigt för folkhälsan, poängterade myndigheten. Därför kan även fortsättningsvis träningar och matcher genomföras, så länge man utför aktiviteterna utomhus, undviker trängsel, onödiga resor i samband med idrottsutövandet och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

Riksidrottsförbundet vill så klart att vi inom idrottsfamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och anser i övrigt att är det är vi som specialförbund som själva fattar beslut om åtgärder. Från Korpens sida är vi tydliga med att motion, träning och matcher kan fortsätta utföras, och helst utomhus. Men det är viktigt att vi alltid gör en riskbedömning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg.

I de nya rekommendationerna framgick också att gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Kartläggning av läget i landet

På Korpen riks har vi just påbörjat ett omfattande arbete med att kartlägga alla våra föreningar. Vi kommer att kontakta alla föreningar för att ge stöttning och lyssna på era förutsättningar i er verksamhet. Det handlar framförallt om aktiviteter, ekonomi, årsmöte och ombud till förbundsmötet. Vår kartläggning gör vi för att få en mer samlad bild över föreningarnas situation och för att vara mer förberedda när Corona-krisen väl är över.

Varma hälsningar

Eva Bjernudd, generalsekreterare

Janne Johnsson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info