Hoppa till sidans innehåll

Sommaren när Korpen blev TV-kändis

23 AUG 2022 13:30
Varmt välkomna tillbaka efter en – förhoppningsvis – skön, ledig och rörlig sommar! Och det efter en sommar när Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har hälsat på i de svenska hemmen, i sommarstugorna, i TV-apparaterna och de streamade kanalerna.

  • Uppdaterad: 23 AUG 2022 13:30

Vår motionskampanj med Motionslandslaget har dykt upp i TV4 mängder med gånger. Resultatet hittills: över 12 000 svenskar och 145 företag har sedan i juni skrivit på för Korpens Motionslandslag!

Det här är ett fantastiskt gensvar från människor som tidigare kanske var helt okunniga om vad Korpen står för. Att 12 000 personer aktivt valt att gå med i vår motionssatsning sätter Korpen på kartan. Dessutom har flera hundra tusen svenskar sett vårt budskap och på så sätt har kännedomen om vårt varumärke stärkts ytterligare. Det här känns extra roligt med tanke på att många av Korpens föreningar den senaste tiden efterlyst större synlighet av vår organisation och vårt erbjudande.

När tre månader har gått sedan kampanjstart kan vi redan nu konstatera att intresset för Korpen Svenska Motionsförbundet mångdubblats. Under sommarmånaderna slogs det rekord på rekord i antal besök på vår webb, korpen.se. I juni ökade besöken med hela 300 procent och antalet öppnade Motionsnytt som går ut till samtliga landslagsdeltagare ligger på runt 60 procent!

Reklamfilmerna i TV4 gav oss den första knuffen framåt. Tack vare att vi är en ideell organisation så har vi fått betydligt många fler exponeringar i TV-rutan än vad vi betalade för. Men det här är ju bara början på vår offensiv. Nästa steg handlar om att skapa kontinuitet och aktivera alla de som nu blivit landslagsdeltagare. Med hjälp av det digitala nyhetsbrevet Motionsnytt kan vi fortsätta att stimulera och inspirera alla de som är med i landslaget.

Vår satsning är långsiktig och syftet är givetvis att våra föreningar ska märka av att både intresset och antalet medlemmar ökar. Nu ska vi surfa vidare på den här framgångsvågen och hålla vår Korpenflagga högt.

Nu ser vi fram emot härlig höst med ännu fler människor som får upp ögonen för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande

Skribent: Sofia Melander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info