Hoppa till sidans innehåll

Vår året-som-gått-lista

05 DEC 2018 15:55
Vilket år det varit! När vi bläddrar i 2018 års minnesbank dyker det upp massor av händelser, beslut och situationer som gör oss varma i hjärtat. Här är vår året-som-gått-lista som hyllar 2018 och alla er som gör Korpen så fantastiskt.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2018 15:55

Årets sjösättning: KIT. Vi tog beslut 2016 om ett gemensamt IT-system inom hela Korpen. Den 1 januari 2018 tryckte vi på knappen och lät KIT segla ut på det digitala havet. Förening efter förening har vecka efter vecka hoppat på KIT-skutan.

Årets hurra: Korpen Växjö. Det ambitiösa gänget i Växjö är nominerade till Årets Idrottsförening i Årets Eldsjäl för sitt makalösa jobb med seniormotion. Nu håller vi alla tummar som finns inför Eldsjälsgalan 14 mars nästa år.

Årets hetaste: Mötesplatsen, maj 2018. Bålsta badade i sol och högsommarvärmen fick oss undra: är det här början och slutet på sommaren? Vi minglade, tränade, skrattade, underhölls, beslutade och svettades i dagarna tre. Och hur det blev med resten av sommaren vet vi ju…

Årets värvning: Fyra nya kollegor på Korpen Riks. Vi värvade ihop nya spelare till dreamteamet på Korpen Riks som bidraget med ännu mer energi. Laget har förstärkts med tre föreningsutvecklare (Paula Samuelsson, Rikard Aspegren och Pär Ånell) och en kommunikatör/PR-ansvarig (Magnus Dahlberg).

Årets utveckling: Förbättringen av KIT. I föreningarna fanns det massor av kloka synpunkter på hur KIT kunde bli bättre som verksamhetsstöd. Vi lyssnade och förbättrade så att lagidrotten och gruppträningen på ett optimalt sätt kunde använda KIT i det dagliga arbetet.

Årets pånyttfödelse: Nya Korpen Örebro. Det såg ekonomiskt mörkt ut för Korpen Örebro för ett år sedan. Det slutade med en helt ny förening: Nya Korpen Örebro. Med ett härligt engagemang, nytänkande och en helt ny styrelse kan några tusen motionsglada örebroare fortsätta sporta och ha kul tillsammans.

Årets modeord: Ståuppapplåd. Vem älskar inte stående ovationer? Så varför inte göra det varje gång det applåderas åt en bedrift, stor som liten. På köpet får man lite rörelse. Vi har gjort det till en tradition och vi älskar det. Förresten, testa att säga ”ståuppapplåd” snabbt tio gånger…

Årets ståuppapplåd: De givande dialogerna med föreningarnas företrädare. Det är häftigt att inse att vårt strategiarbete bars fram genom dialogmöten runt om i Sverige med kreativa och kloka representanter för Korpens föreningar. Vi ställer oss upp och applåderar!

Årets framåtblick: 2019. När julen har lackat klart och nyåret skålats in är det massor som väntar oss. Utveckling av organisationen utifrån våra sex strategier. KIT i skön förening med en mer attraktiv webb. Test av en ny medlemsvärvningsmetod. Utveckling av Korpen Matchmaker. Och mycket, mycket mer.

En riktigt God Jul och ett makalöst Gott Nytt År!
Önskar
Eva Bjernudd, generalsekreterare
Jan Johnsson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info