Hoppa till sidans innehåll

Vi finns för dig om du behöver stöd och vägledning!

18 MAR 2020 09:11
Vi står inför utmaningar som vi aldrig någonsin varit med om under de 75 år Korpen funnits.
  • Skapad: 18 MAR 2020 09:11

För varje dag som går förändras förutsättningarna och som enskild individ måste vi nu ta ett allt större ansvar för att förhindra en alltför stor smittspridning av Coronaviruset.

Det kommer dagligen frågor till våra föreningsutvecklare på Korpen riks om hur föreningarna ska förhålla sig till smittspridning och om motionsaktiviteterna ska fortsätta bedrivas. Det som jag tycker är viktigt är att vi tar ett gemensamt ansvar genom att ALLTID följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens förbud mot evenemang m.m. med fler än 500 personer.

Med tanke på att vi dagligen bedriver verksamhet där människor sportar och har roligt tillsammans så kan det ju också uppstå situationer där våra föreningar själva får göra bedömningar. För att ge stöd och råd finns det relevant information både på www.korpenintern.se och www.korpen.se På Riksidrottsförbundets hemsida finns det också en väldigt bra Frågor & Svar-sida där du kan få svar på mer kluriga frågor som är direkt kopplade till hur ideell sektor och idrottsrörelse ska tänka. 

Ett bra sätt för dig som funderar över dina egna aktiviteter i föreningen är att titta på den riskbedömningsmatris som tagits fram. Den finns både på RF:s hemsida och på korpenintern.se Det kommer att ge dig bra överblick och möjlighet att själv göra egna bedömningar.

Den situation vi befinner oss i nu kommer självklart att få ekonomiska konsekvenser för våra korpföreningar. Därför är det angeläget att sätta sig ner och göra en snabbanalys och prognos över vårens intäkter och kostnader. Skulle det visa sig att föreningen får svårt att klara sig utifrån prognosen är det viktigt att redan nu börja agera. Här vill jag uppmana er som har anställda att se möjligheter i det åtgärdspaket som regeringen presenterade nyligen. I paketet finns flera beslut som gör det möjligt att få anstånd med skatt och sociala avgifter, korttidspermitteringar och bättre ekonomiska förutsättningar för sjukfrånvaro. Ni i föreningarna får mer än gärna ta kontakt med någon av våra föreningsutvecklare, om ni behöver veta mer om det här.

Våren är ju också årsmötestid. Under rådande omständigheter kommer det att bli svårt att få till fysiska årsmöten. Då är det självklart så att ni kan flytta era årsmöten framåt i tiden, även om våra stadgar säger något annat.

Slutligen vill jag bara konstatera att det här är prövningens tid. Just nu skakar det om världen i stort och Korpen i det lilla. Men jag är övertygad om att vår stora, men flexibla organisation, kommer att rida ut stormen och lära sig något nytt. Har du några funderingar runt allt det övergripande i vår verksamhet så får du mer än gärna ta kontakt med mig. Vi på Korpen riks finns här för dig!

Med varma hälsningar

Eva Bjernudd, generalsekreterare

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info