Hoppa till sidans innehåll

Viktiga maj-dagar väntar för Korpen

2019-04-05 09:54

Om drygt en månad, den 24-26 maj, är det några viktiga dagar för hela idrottsrörelsen och inte minst för oss i Korpen. Då hålls Riksidrottsmötet med RF-stämman som är Riksidrottsförbundets (RF) högsta beslutande organ och som hålls vartannat år.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 09:54

Det är nu alla förbund inom RF kommer att få förutsättningarna för hur man ska kunna bedriva sin verksamhet de närmaste två åren, inte minst de ekonomiska förutsättningarna.

Korpen är ett unikt förbund i den stora idrottsfamiljen som har en viktig roll i Riksidrottsförbundets Strategi 2025 med inriktningen att ”bedriva idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet”. Vi har ett enormt utbud av motionsidrotter som passar alla åldrar på fritiden eller på jobbet. Men vi är också ett förbund som har låga trösklar in i vår verksamhet och som fångar upp motionärer som är nybörjare, börjat om eller som högre upp i åldern börjat motionera. Därför är vi också ett förbund som kompletterar våra vänner i övriga idrottsförbund. Med andra ord ska vi inte ses som en konkurrent om alla de människor som vill idrotta och motionera genom hela livet.

Just det sistnämnda är viktigt nu när det ska beslutas om vilken form av ekonomiskt stöd Korpen ska tilldelas under Riksidrottsmötet i maj. Vi har tidigare fått ett särskilt stöd, ett stimulansbidrag, för att kunna bedriva vår verksamhet. Inför RF-stämman har vi lyft fram ett antal argument för att behålla och utveckla stödet, men att istället benämna det som ”uppdragsersättning”.

Om du vill läsa mer om hur vi har argumenterat och resonerat för att bädda för den särskilda uppdragsersättningen så har vi gjort en kortversion här.

Innan det är dags för Riksidrottsmötet kommer några av oss att ses på Korpens mötesplats på Bosön den 10-12 maj. Extra roligt är att vår mötesplats snabbt blev fulltecknad med totalt cirka 200 deltagare.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info