Hoppa till sidans innehåll

Vilka ombud ska din förening skicka?

25 OKT 2019 09:38
Det är drygt ett halvår kvar tills vi ska möta försommaren i samband med Korpens Mötesplats och förbundsmöte på Skogshem och Wijk ute på Lidingö. Kanske känns det fjärran, men redan nu pågår förberedelserna för fullt.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2019 09:38

Förbundsstyrelsen har nyligen haft sitt första möte och påbörjat arbetet med Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets prioriterade insatser för kommande period.

Trots att det är ett halvår kvar till förbundsmötet 2020 så börjar det bli dags att se över vilka ombud din förening ska skicka till vårt demokratiska och allra viktigaste möte. Vid vårt förra förbundsmöte, 2018, beslutade vi om ett nytt sätt att utse ombud. Här kan du läsa om vad som gäller! På sidan kan du även läsa om viktiga datum inför förbundsmötet – sista datum för bland annat nomineringar, motioner och anmälan.

Snart är det dags att låta täckelsen falla för vår nya webbplats, korpen.se. I det första steget är det den mer publika, externa webben som får se dagens ljus. Vår nya webb kommer att ligga rätt i tiden och vara anpassad för att på ett enkelt sätt få överblick över hela vår verksamhet för att också locka nya medlemmar. Det innebär bland annat att det ska vara mer självklart att den som exempelvis google-söker på en motionsaktivitet hamnar på Korpens webbplats. Men för att det ska funka så behöver vi alla benämna våra aktiviteter med gemensamma namn. Du kan läsa mer om vad det innebär här. 

I dagarna kommer Korpens Svenska Motionsidrottsförbundets särskilda uppdrag fastställas och värderas. Det uppdrag som Riksidrottsförbundet gett oss stärker vår position som det enda förbund som verkar inom företagsidrott och nationella organisationer. Dessutom kommer vi att vara ett starkt förbund inom seniorverksamhet, något som regeringen trycker extra på i sin finansiering av idrotten. Vi är med andra ord ett förbund som även i fortsättningen har ett starkt existensberättigande i den svenska idrottsrörelsen!

Höstvarma hälsningar,

Eva Bjernudd, generalsekreterare
Jan Johnsson, förbundsordförande

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info