Hoppa till sidans innehåll

Vi ser fram emot hösten och en nystart

23 JUN 2021 14:59
Det väntar nya, bättre tider för vår motionsrörelse. Men först kommer en sommar då vi kan samla kraft inför nystarten i höst.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2021 14:59

Med största sannolikhet kan vi äntligen planera, starta och driva våra många verksamheter under mer eller mindre normala omständigheter från och med i höst.

Utmaningen är att få tillbaka alla de medlemmar som vi tappat under ett och ett halvt år. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har tappat över 30 procent i medlemsantal totalt. Det är hisnande siffror såklart, men knappast förvånande med tanke på att många föreningar baserar huvuddelen av sin verksamhet på aktiviteter inomhus.
 
Ekonomiskt kommer det att finnas möjligheter till stöd, även i höst. Det så kallade återstartsstödet kommer att finnas tillgängligt med fokus på att få människor i rörelse igen. Än så länge vet vi inte vilka pengar det handlar om för oss. Fördelningen mellan förbunden pågår just nu och baseras bland annat på storlek. Vi återkommer så snart vi vet hur mycket vi i Korpen kan använda och fördela inför nystarten. Dessutom får vi och våra föreningar inom kort också besked om hur mycket pengar det senaste kompensationsstödet som hamnar hos oss.
 
Med en blick i backspegeln kan vi konstatera att föreningar med utomhusaktiviteter och de som snabbt ställde om till motion utomhus har lyckats hålla igång, även under pandemin. Vår satsning på Mitt Everest är ett tydligt exempel på hur snabbt våra föreningar kan ställa om utifrån förutsättningarna. Att ute är inne är med andra ord ingen överdrift. Det har dessutom varit en räddningsplanka för många föreningar.
 
Nu andas vi in och andas ut under sommaren. I höst kör vi igen, med den glädje och gemenskap som är Korpens signum. Njut av sommaren!
 
Eva Bjernudd, generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande
Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info