Hoppa till sidans innehåll

Vi vill samarbeta – inte konkurrera

03 OKT 2018 15:28
Vem tar ansvaret för ett alltmer orörligt Sverige? Det är en fråga vi har ställt den senaste tiden för att väcka liv i debatten om varför fler och fler unga hamnar utanför idrotten och föreningslivet.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 15:28

Inom Korpen har vi under flera år haft en medveten ungdomssatsning och ökat antalet unga korpare. Idag är var fjärde medlem mellan 15 och 29 år. I maj tog vi på förbundsmötet beslut om att erbjuda verksamhet från 13 år och uppåt för att ytterligare ta ansvar för Riksidrottsförbundets vision om idrott hela livet.

Ett delsvar på frågan är med andra ord: Korpen. Men vi är inte ensamma om att ta ansvar för att erbjuda ungdomar engagerande, inkluderande idrott och motion. Den senaste tiden har vi haft fruktsamma och givande samtal med andra förbund inom RF och överst på agendan ligger samarbete mot ett gemensamt mål.

Vi har nyligen skickat en skrivelse till Riksidrottsförbundet, där vi beskrivit det arbete vi gjort hittills för att slussa unga in i Korpens verksamhet. I skrivelsen beskriver vi bland annat en kvalitativ undersökning som idrottspedagogerna Anna Bronse och Cathrine Waller från GIH gjort runt fotbolls- och innebandyverksamhet. De intervjuer som gjorts visar bland annat att ”korpföreningarna i nästan samtliga fall rekryterat ungdomar från inaktivitet, inte från andra fotbolls- eller innebandyföreningar”.

I vår skrivelse vill vi ytterligare understryka att ansvaret för att erbjuda ungdomar roligare rörelse och välmående och förutsättningar att utvecklas hela livet ligger hos hela idrottsrörelsen. Därför trycker vi extra på att Korpen ska komplettera övriga idrotten – vi vill samarbeta och inte konkurrera!

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info