Hoppa till sidans innehåll

ChallengeNow bygger Korpen Matchmaker

19 FEB 2020 17:09
Då är det klart att det kommer vara företaget ChallengeNow som kommer vara leverantör av den tekniska plattformen som kommer bli appen Korpen Matchmaker.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 17:09

Appen kommer självklart att utvecklas tillsammans med Korpen Matchmakers projektgrupp och de pilotföreningar som väljer att vara med i projektet.

Processen att hitta en bra leverantör som kan utveckla appen har tagit lite längre tid än vad vi trodde det att det skulle göra. Men samtidigt så viktigt att det blir rätt. Vi träffade många som tekniskt hade kunnat leverera det vi ville men som inte andades lagidrott på samma sätt som ChallengeNow. Att valet föll på just ChallengeNow var framför allt för att:

  • De är idrott och verksamhetsmänniskor som förstår idrott generellt och lagidrott i synnerhet.
  • De delar Korpens värderingar och har ett väldigt grönt och skönt förhållningsätt.
  • De är dooers som redan har gjort resan från idé till färdig app men framgångsrikt resultat.
  • De har redan en app där flera delar kan återvändas, vilket gör att utvecklingstiden inte blir så lång.

ChallengeNow var plats under Korpens Innovationsdagar 6–7 februari 2020 och presenterade deras planer för appen. Dragningen följdes av en workshop där intresserade föreningsrepresentanter kom med inspel.  

Vilket är nästa steg?
Der är nu det roliga börjar,  för nu ska det bli verkstad och vi ska börja bygga appen! Du kommer kunna följa arbetet här på bloggen. 

Vilka är ChallengeNow?
ChallengeNow består av ett gäng ambitiösa sportälskare med stor passion för fotboll och inte minst för digital utveckling. ChallengeNow har redan idag en välfungerande och populär app där lag kan hitta träningsmatcher och utmana varandra. Läs mer om ChallengeNow.

Korpen fick ett projektbidrag av Allmänna Arvsfonden för att utveckla Korpen Matchmaker. Här på Korpen Matchmaker-bloggen delar vi med oss av senaste nytt och kom ihåg att du gärna får kommentera inläggen och komma med kloka idéer och förslag.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info