Hoppa till sidans innehåll

Följ med in i framtiden med Korpen Matchmaker

27 NOV 2019 09:33
Eller vänta nu, rubriken ljuger nog lite, för framtiden är redan här. Det är bara det att vi inom idrottsrörelsen inte har anpassat oss. Så bättre hade kanske varit om rubriken löd - följ med Korpen till nutiden.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2019 09:33

 

När analysföretaget Unitedminds på uppdrag av Riksidrottsförbundet för ett par år sen undersökte vilka trender som påverkade idrottsrörelsen och hur idrottsrörelsen skulle tackla dem skrev Unitedminds under trenden "På mitt sätt" :

"För lagidrott, som på många sätt bygger på struktur och kontinuitet, innebär ökade krav på flexibilitet en stor utmaning. Hur kan behovet av flexibilitet och individens intressen kombineras med de krav som lagidrotten innebär? En utveckling mot en mer flexibel framtida idrottsrörelse skulle kunna vara att anamma de möjligheter som digitaliseringen innebär och erbjuda både anpassbara och mer personliga lösningar för individen, till exempel genom att underlätta spontanspelande/drop-in utövande även för lag."

De skriver vidare under trenden "Digital verklighet":

"Att idrottsrörelsen inte står utanför den digitala verklighetens utveckling är klar. En idrottsrörelse som inte hänger med och agerar i takt med samhällets utveckling betraktas snart som hopplöst konventionell. Det finns inte längre någon tydlig uppdelning mellan det digitala och det analoga. Det digitala bör istället ses som något som kompletterar, förstärker och utvecklar vårt sätt att se på och utföra idrott. Den traditionella idrotten har mycket att vinna på att inkorporera den digitala verkligheten inom den egna rörelsen."

Korpen Matchmaker är Korpens svar på ovanstående. Eller som vi sammanfattar det i projektbeskrivningen:

"Vi använder idag en struktur för seriespel som är över 100 år gammal. Nog för att den är beprövad och fungerar bra, men är det så våra medlemmar i framtiden vill utöva sin idrott? Vi vet att allt fler barn och ungdomar idag vill idrotta på sitt eget sätt. Helst när, hur och var de vill. Med projektet Korpen Matchmaker vill vi möta detta behov genom att utveckla en ny digital plattform med ett gamification-tänk som möjliggör just detta. En pågående lekfull, digital och fysisk utmaning mellan lag på deras egna villkor. Projektet bidrar också till att en ny syn på träning och tävling växer fram inom idrottsrörelsen, och därmed är projektet en del i att infria Svensk Idrotts Strategi 2025."

Men för att det ska fungera ute i verkligheten är det många som behöver vara medskapare. Framför allt alla föreningsledare inom Korpen. Förhoppningen är att bloggen ska bidra till delaktighet där du framöver kommer kunna följa projektet. Kommentera gärna inläggen eller hör av dig via mail eller telefon om du undrar något eller har tips för utvecklingen av projektet.

Tillsammans skapar vi nutidens idrott i Korpen.

Rikard Aspegren
Projektledare Korpen Matchmaker
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
This is a mailto link alt. 08- 699 64 16

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info