Hoppa till sidans innehåll
Foto: Camilla Waltin (Förbundskansliet Korpen)

Korpmatch

Korpmatch är ett nytt seriesystem och utgår ifrån ett gamification-tänk. Det nya seriesystemet kommer öppna upp nya möjligheter för individer att utöva lagidrott när, hur och var de vill genom att ta ett steg bort ifrån det traditionella seriesystemet, matchdatum och poängsystem.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:01

Vad är Korpmatch? 

Med hjälp av Korpmatch (tidigare arbetsnamn Korpen Matchmaker) app kan medlemmen vara mer flexibel i sitt idrottande. Via systemet kommer medlemmen kunna utmana andra och boka in matcher och aktiviteter när det själv passar. Tack vare vår digitala tid är vi vana med att kunna konsumera saker när, hur och var vi vill och det här behovet har efterfrågats även inom idrotten. Målet med Korpen Matchmaker är att tillgodose önskemålet och bidra till att även lagidrottandet blir mer flexibelt.

Rent praktiskt kommer den lokala korpföreningen precis som tidigare att boka upp ett antal planer vid ett visst antal tider och dagar i veckan. Men istället för att en idrottsansvarig eller liknande ska sätta ihop seriesystemen och förutbestämma vem som ska möta vem under vilka tider, går lagen själva in och bokar in sig på matcher. Lagen tar också själva initiativ och skickar förfrågningar om utmaningar till andra lag.
Med en förfrågan kan man skicka en kommentar likt ”vågar ni möta oss på tisdag klockan 19?”. Säger det andra laget ja, så blir det en match som bokas in i systemet. Om inte, får det första laget fråga någon annan.

Projektidé från organisationen

Projektidén kommer från Korpen Helsingborg fotbollsspelare (inom målgruppen 13-25 år) och har drivits vidare av ordförande Bilal Cherif. Idén har därefter testats i forumet Korpens Innovationsdagar där 15 av Korpens föreningar deltog (som tillsammans omsluter cirka 70 procent av Korpens medlemmar). 

Projektbidrag från Allmänna Arvsfonden

Korpen fick ett projektbidrag av Allmänna Arvsfonden på drygt 4,7 miljoner kronor för att utveckla Korpen Matchmaker. Projektet kommer att löpa under tre år och startade i november 2018.

Korpmatch-bloggen

Är du nyfiken på att veta mer om projeket så ska du följa vår Korpmatch-blogg. Här delar vi med oss av senaste nytt och kom ihåg att du gärna får kommentera inläggen och komma med kloka idéer och förslag! 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info