Hoppa till sidans innehåll

Anordna virtuella lopp med Race One

28 APR 2021 13:33
Ett virtuellt lopp kan springas, gås, cyklas, simmas eller skidas från vilken plats som helst och när som helst. Deltagaren kan helt enkelt lägga upp sitt eget lopp utifrån sina egna villkor.
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 13:33

Race One är ett företag som erbjuder ett smart digitalt verktyg som ni föreningar kan använda er av om ni vill genomföra virtuella lopp. Det går att genomföra ett virtuellt lopp på tre olika sätt: 
 
Delta var du önskar, när du önskar
Deltagarna anmäler sig till ett lopp med en specifik längd och väljer en dag och tid som passar i en av arrangören definierad tidsperiod. Deltagaren väljer sedan själv en runda som motsvarar längden på loppet. 

Delta på en specifik tidpunkt
Till skillnad från upplägget ovan väljer arrangören en specifik tidpunkt för starten, exempel lördag klockan 10:00. Det blir då en masstart för alla anmälda deltagare oavsett vart dom befinner sig. Det går sedan att följa alla deltagarna live. Först att passera den angivna sträckan vinner oavsett vart en deltar. 

Delta på en förutbestämd sträcka, på valfri tidpunkt
Här används en av arrangören fördefinierad sträcka med hjälp av en .gpx fil, som alla deltagare ska genomföra. Med detta alternativ så tar alla deltagarna sig samma sträcka men deltagaren kan själv välja en tidpunkt som passar innanför ramen för loppet. 

Oavsett hur loppet blir arrangerat, tävlar du mot andra precis som vanligt, men skillnaden är att du inte är på samma plats samtidigt och på så sätt kan folksamlingar undvikas. 

Deltagarupplevelsen i fokus 
När deltagaren startar loppet i appen så hörs ett startskott, sen är det deltagaren mot klockan. Samtidigt som en springer, oavsett typ av lopp får man push-notiser på telefonen om hur snabbt det går samt hur man ligger till resultatmässigt jämfört med andra deltagare. Familj och vänner som inte är på plats kan följa deltagaren och heja på under loppet. 

Nu kan din förening enkelt arrangera ett eget lopp! 
Genom ett effektivt administrationsverktyg kan din förening sätta upp ett eget lopp, administrera detta själv och bjuda in deltagare. Betalning sker per deltagare vilket betyder att du aldrig betalar för mer än du behöver. 

Kostnader 
Som arrangör av ett virtuellt lopp genom RaceOne erbjuds korpens föreningar priset 15 kr per deltagare (ord pris 20 kr) inklusive betalningsplattform (5% transaktionskostnad/ bankkostnad tillkommer) dock minst 500 kr per arrangemang. 

Vid frågor
Hör av dig till This is a mailto link  

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info