Hoppa till sidans innehåll

Snart startar Motionskampanjen

24 MAR 2022 10:11
Nu närmar vi oss lansering av Korpens motionskampanj som blir den största satsningen som Korpen har gjort på länge. Målet är att öka kännedomen om Korpen, stärka varumärket och få fler medlemmar i linje med Fokus Korpen 2025.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2022 10:11

Något som efterfrågats av många under lång tid. Vi ser den som en modern version av de gamla klassiska folkhälsokampanjerna som Korpen gjorde förr. Vi vill inspirera och få hela Sverige i rörelse.

Vad går att göra på er ort?
Vi kommer ta fram material som gör det lätt att gå med i och stödja kampanjen även lokalt. Materialet kommer givetvis finnas i Toolbox.

Hur gynnar den här nationella kampanjen Korpens lokala verksamhet och hur hänger det ihop?
Kampanjens syfte är främst att få fler att röra på sig och bygga kännedom på nationell nivå och på det sättet skapa bättre förutsättningar för alla föreningar. Fler måste känna till oss och ha en relation till Korpen för att vi ska få fler medlemmar som tränar med oss.

Kampanjen konkurrerar inte med annan kommunikation som försöker få fler att anmäla sig till en aktivitet utan adderar snarare en nivå i vår kommunikation genom att rikta sig mot bredare grupper. Vi vill att fler ska få upp ögonen för den fina verksamhet som bedrivs i många föreningar. Den ska helt enkelt ge mer kraft i det vi gör.

Hur kan rikskansliet stödja er i att skapa lokal synlighet?
Hör av er om ni har särskilda tankar eller idéer om vad ni skulle behöva för stöd för att nå ut bättre just på er ort.

Hur kan vi tillsammans öka kännedomen om Korpen i hela Sverige?
Genom att tillsammans öka kommunikationen mot olika målgrupper både från riks och på lokal föreningsnivå så gör vi skillnad över tid. Ser man Korpen i flera sammanhang förflyttar vi bilden av Korpen och ökar chansen att man faktiskt deltar på någon av våra aktiviteter.

Vill du veta mer?
Vill du vara en av de första som får se kampanjsajten, ser filmen eller annat material så skicka ett mail så skickar vi information allt eftersom mer blir klart. De som var med på inspirationsveckans seminarium om Motionskampanjen behöver inte anmäla sig igen.

Kontakta Erik Eng, Kajsa Sellidj Wretman eller Sofia Melander på förbundskansliet för mer information.

Erik Eng.jpg

Erik Eng
08-699 60 07
This is a mailto link

Kajsa Sellidj.jpg

Kajsa Sellidj Wretman
08-699 64 14
This is a mailto link

Sofia Melander.jpg

Sofia Melander
08-699 64 40
This is a mailto link

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info