Hoppa till sidans innehåll

Spelarbank - En av flera nya funktioner i KIT

17 DEC 2020 11:28
Det har den senaste tiden släppts många nya funktioner i KIT. En stor är Spelarbanken som gör det möjligt för spelare och lag att hitta varandra enkelt i KIT. Denna samt många andra funktioner har vi sammanställt information om här.
 • Uppdaterad: 17 DEC 2020 11:28

Det arbetas kontinuerligt med användarupplevelsen i KIT, allt för att föreningen ska få ut så mycket som möjligt av tiden som läggs i systemet. Under året har det tagits fram och vidareutvecklats en rad nya funktioner, under finns några av de mer framstående funktionerna sammanfattade. Manualer för samtliga funktioner finns tillgängliga på Korpen Freshdesk och är länkade under varje avsnitt.  

Spelarbanken 

Vill du att föreningen ska växa utan att behöva göra någonting alls? Det är nu möjligt genom att aktivera modulen Spelarbank i KIT 

Eftersom lagidrott och antalet utövare minskar så har vi jobbat tillsammans med Zoezi för ett sätt att möta framtida behov och ge medlemmar möjlighet att hoppa in i enstaka matcher utan att behöva signa upp sig för en hel säsong. Det vi har kommit fram till är Spelarbanken, och finns nu tillgänglig som modul i KIT. Ni behöver bara aktivera den och meddela er medlemmar, sen sköter den sig själv.  

Spelarbanken erbjuder en funktion för er förening att få in nya medlemmar utan att ni själva behöver göra någonting. Spelarbanken har två funktioner: lag söker spelare eller spelare söker lag, och det vackra är att spelarna och lagen sköter allt på egen hand. Funktionen fungerar för enstaka matcher då laget inte lyckas få ihop tillräckligt med spelare till match eller för en hel säsong eller längre.  
En ytterligare vinst för er förening är att en person som signar upp sig behöver skapa ett konto i KIT och blir därför kontaktbar för föreningen.  
 
Föreningen har givetvis en möjlighet att stänga av Spelarbanken igen om den missköts, om föreningen inte har för avsikt att inte erbjuda lagidrott, om de hanterar intresseförfrågningar eller jobbar med spelarrekrytering på något annat sätt eller av andra skäl. 


Automatiska utskick 

Med Automatiserade smarta utskick kan föreningen enkelt kommunicera med era medlemmar via e-post, sms, som nyhet på er sida, via notis i mobilen eller som undersökning. Möjligheterna med smarta utskick är stora, och det är mycket bra som marknadsföringsverktyg. 

Utskicken kan riktas till exempelvis följande urval: 

 • Medlem som har ett specifikt träningskort 

 • Medlemsom inte har bokat pass på tre veckor 

 • Medlem som har köpt en viss produkt eller tjänst. 

 • Medlemmar som befinner sig inom ett åldersspann 

 • Personer som varit och provtränat 

 • Medlemmar som köpt en specifik kurs


Spontanaktivitet 

En ansvarig/lagledare kan skapa en spontanaktivitet för sin grupp, tex en träning eller annat.Ett bra och enkelt sätt att erbjuda medlemmarna fler aktiviteter genom autonomi för lagledare och övriga ansvariga.  


Spärr för kortköp under 18 år 

Personer under 18 år tillåts nu inte längre att använda faktura som betalsätt. Administratörer har däremot möjlighet att per medlemskonto ställa in att medlem över 16 år kan använda faktura som betalsätt.  


Registerutdrag  

Barn och ungdomar ska känna sig trygga inom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och idrottsrörelsen. Som ett led i det arbetet beslutade Riksidrottsmötet 2019 att alla nya ledare inom idrotten som har direkt och/eller återkommande kontakt med barn och unga, ska visa upp ett begränsat registerutdrag för föreningen.  

Direktivet om registerutdrag för barn- och ungdomsledare börjar gälla den 1 januari 2020 så det är hög tid för föreningen att börja planera och inventera sin verksamhet för att se vilka ledare som kan tänkas beröras.   

 


Dashboards  

Dashboards, som den anpassningsbara startsidan kallas, har bland annat fått flera komponenter att koppla på och går nu att använda som primär arbetsyta i systemet för vissa roller. Detta i form av både snabbt tillgänglig roll-relevant information och att snabbt också kunna genomföra flera arbetsuppgifter direkt på dessa roll-anpassade dashboards, istället för att behöva gå till olika platser i systemet. 

Det finns nu några standardmallar så att det blir lättare att komma igång och skräddarsy sin startsida. Använd dem som de är, eller justera för just dina behov. Baserat på roll så väljer man med fördel motsvarande mall. De dashboard-mallar som nu lagts till är: 

 • Instruktör 

 • Gruppträning 

 • Ekonomi 

 • Reception 

Varje mall har olika funktioner och finesser, så växla mellan dem eller kombinera dina favorit-komponenter till just din supersmidiga Dashboard! Nedan listas de nya smarta “komponenter” som nu kan läggas på en dashboard. Inom parentes hittar du även vilka av ovanstående standardmallar som dessa komponenter är inlagda på om du väljer att nyttja dessa färdiga mallar.  

 


Info om föreningen  

Det är nu möjilgt för föreningen att fylla i de olika positionerna och vilka personer som innehar dem på er KIT-sida. Det är aktuellt för styrelseposterna, funktionärer och dylika föreningsroller. Uppgifterna kommer att utgöra underlag för Korpens kontaktbok, samt synas på Korpen.se 

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info