Hoppa till sidans innehåll

Föreningsstöd för padelverksamhet

27 MAJ 2021 13:02
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2021 13:02

Nu växer padelspelandet inom Korpen! Fler och fler av våra föreningar har skapat kontakt med hallägare på sin ort och arrangerar nu seriespel som lockar ett stort antal deltagare.

Att padel är en populär och snabbt växande idrott är ingen nyhet längre. Men hallar fortsätter att byggas över hela landet och Korpen vill förstås vara en del av den växande padelrörelsen och hoppa på tåget. Vi kanske till och med ska vara så kaxiga att vi siktar på att bli landets största seriearrangör i padel?

Förbundskansliet tillsammans med Korpen Stockholm erbjuder er stöd i att utveckla eller starta padelverksamhet enligt det succékoncept Korpen Stockholm tagit fram. När föreningen startade sin padelverksamhet var det tolv lag med. Drygt två år senare är det uppe i 320 och det fortsätter att växa. En anledning till ökningen är det koncept som föreningen tagit fram – samt samverkan med privata aktörer - och det är det som nu erbjuds alla intresserade föreningar helt kostnadsfritt.

Förutsättningarna är givetvis olika beroende på var i landet ni befinner er, men vi är ganska säkra på att grundkonceptet fungerar lika bra överallt och är ett enkelt sätt att locka nya medlemmar. Korpen Uppsala är ett annat exempel som lyckats med samma koncept. Nu är även bland andra Korpen Trollhättan, Korpen Västerås och Korpen Falun på gång.

Låt padel bli en del av er verksamhetsutveckling

Vill din förening också satsa på yngre deltagare, mellan 13 och 20 år, går det alldeles utmärkt att söka Projektstöd Ungdomsidrott om ni presenterar en bra plan 

Och det är inte mycket jobb som krävs. Ni kan använda ett färdigskrivet mejl som ni får från kansliet för att sälja in er idé hos den lokala hallägaren, vi hjälper till att lägga upp seriespelet i KIT (spelarna registrerar själva sina resultat) första gången och vi hjälper er med marknadsföring på Facebook. Vi tror att vi kan nå nybörjarna/motionärerna som vill spela, men inte satsa fullt ut på padel.

Här får din förening en första inblick i hur er systerförening i Stockholm lagt upp sitt seriespel. 

Kontakt för uppstartsmöte

Pär Ånell.jpg

Pär Ånell
Föreningsutvecklare Korpens förbundskansli
08-699 64 25
This is a mailto link 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info