Hoppa till sidans innehåll

Korpen deltar i RFs satsning - Idrott för äldre

27 AUG 2020 11:57
Riksidrottsförbundet har under 2020 - 2021 fått ett stöd från regeringen på 20 miljoner kronor per år för att satsa på att få fler äldre i rörelse. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett av 46 deltagande specialidrottsförbund i arbetet.
  • Skapad: 27 AUG 2020 11:57

Det statliga stödet har mynnat ut i satsningen Idrott för äldreSatsningen går ut på att stödja förbund och föreningar att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre. En satsning som går hand i hand med Fokus Korpen 2025 där just seniorer är en prioriterad målgrupp. Så självklart vill vi vara med i satsningen. 

Starten av Idrott för äldre är att vi som SF kommer genomföra kartläggningsarbete och ta avstamp i de lyckade projekt som gjorts inom Korpens seniorverksamhet. Genom detta hoppas vi sedan kunna sprida goda exempel och identifiera områden där vi kan stödja föreningarna. På så sätt hoppas vi på att inspirera fler och kunna genomföra nya satsningar för den seniora målgruppen i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. 

Enkät om seniorverksamheten i din förening 

Under 2019 ställde vi frågor till alla föreningar som rörde storleken på er seniorverksamhet. I början av september fortsätter vi och kommer, som del av kartläggningsarbetet som ingår i satsningen, att skicka ut en enkät till alla föreningar. Enkäten kommer innehålla frågor kring den verksamhet som genomförs eller har genomförts av föreningen. Enkäten kommer även fokusera kring områdena medlems- och ledarrekrytering samt samverkan. Era svar ska sedan sammanfattas och denna kartläggning ska finnas som en del i våra framtida insatser på området.  

Stöd till föreningar - del i satsningen 

Riksidrottsstyrelsen har öronmärkt en del av medlen för satsningen under dessa två år till idrottsföreningar. Det betyder att föreningar som idag, eller under de senaste tolv månaderna, genomfört verksamhet för målgruppen 65+ ska kunna söka stöd för utveckling av verksamheten. Mer information om kriterier och hur bidragsansökan för föreningen kommer gå till kommer i mitten av september på RFs hemsida och tas upp i nästa korpnytt.

Har du frågor om Korpens roll i satsningen och vårt kommande kartläggningsarbete? 

Regina Hedström 
This is a mailto link 
0709-11 38 38   

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info