Hoppa till sidans innehåll

Korpen Falun satsar brett och rörelseglatt

02 NOV 2020 09:22
Smarta, kreativa och uppsökande lösningar är guld värt för vår verksamhet när läget är som det är. Korpen Falun fick en snilleblixt när höstsäsongen försiktigt skulle dra igång.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 09:22

Varför inte skapa en aktivitet där vi når ut till en bredare målgrupp i en om samma rörelseglad aktivitet? Det var just det som blev grunden till deras nya anpassade aktivitet för hela familjen: Korpen Move. 

- Allt började med att en kille som heter Imed Didou skrev ett öppet inlägg på Facebook där han som ledare sökte träning och motion för hela familjen, berättar Eric Löfgren som är ordförande för Korpen Falun. Vi jublade och nappade snabbt som ögat! 

I september drog Korpen Move igång i Dalreglementets idrottshall i Falun, en hall som Korpen hyr till en överkomlig summa av bordtennisklubben. Varje söndag under en timme kör ledarna Anna Hjärtstrand och Imed Didou igång en mängd olika aktiviteter som passar såväl barn och vuxna. Hittills har det varit både fullsatt och coronasäkert. Den som vill vara med gör en föranmälan på Facebook för att Korpen ska kunna reglera antalet deltagare. 

- Vi tänker fortsätta med Korpen Move året ut, säger Anna Hjertstrand. Men vi hoppas givetvis att vi kan etablera aktiviteten permanent. Formatet öppnar för så många möjligheter, tillfällen och aktiviteter – både inne och ute. 

Det spontana är också en del av framgången med Korpen Faluns nya satsning. 

- Ja, det är enkelheten och att det mesta som ger puls och rörelseglädje platsar inom Korpen Move, förklarar Eric Löfgren. 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info