Hoppa till sidans innehåll

Mitt Everest 2022 - Visst är din förening med?

23 FEB 2022 11:22
Under 2021 arrangerade 22 korpföreningar över hela landet en utmaning som gick ut på att deltagaren skulle bestiga Mount Everest, på hemmaplan! Nu kommer utmaningen tillbaka igen och alla föreningar som vill får vara med. Häng på!
  • Skapad: 23 FEB 2022 11:22

Under 2021 arrangerade 22 korpföreningar över hela landet en utmaning som gick ut på att deltagaren skulle bestiga Mount Everest, på hemmaplan! Föreningen valde en lokal pulka eller skidbacke och räknade sedan ut hur många vändor i backen det skulle krävas för att nå toppen på världens högsta berg. Deltagaren har sedan på sig fram till den 31 oktober att klara utmaningen, så alla kan delta utifrån sina förutsättningar.

2021 blev en succé, nu kommer vi tillbaka igen 2022 och alla föreningar som vill får vara med. Det är enkelt att komma igång och vi från förbundskansliet hjälper er hela vägen.

Citat från en förening

— Mitt Everest lockade många helt nya medlemmar till föreningen under förra året och det kändes proffsigt och inspirerande att kunna erbjuda denna digitala utmaning till Östersundsborna. Vi fick mycket hjälp med att sätta upp utmaningen av Korpen riks, anmälan och betalningen var enkel och vi kunde själva fokusera på att sprida den lokalt. Vi går och längtar efter att få komma igång igen!.
 Lotta Eriksson, Korpen Storsjön, projektledare för Ladängeverest.

Vad är Mitt Everest?

Idén till Mitt Everest kommer från Korpen Umeå som 2020 genomförde Bränteverest där ca 800 deltagare deltog och antog utmaningen att försöka bestiga Mount Everest i Bräntbergsbacken i Umeå. Med stöd från Svenskt Friluftsliv fick vi chansen att utveckla en digital plattform så ännu fler korpföreningar kunde erbjuda sina lokala everesutmaningar. 22 föreningar deltog under 2021 och det fanns 26 lokala everestutmaningar runtom i landet.

Med utmaningen vill Korpen skapa en inspirerande motion utomhus i den tätortsnära friluftsmiljön. Backarna i utmaningen kan ses som porten till ett större angränsande friluftsområde som vi hoppas att deltagarna via utmaningen ska bli nyfikna på att utforska mer. Vi ser det även som ett bra sätt för våra föreningar att locka nya medlemmar till föreningen, något fjolårets utmaning verkligen gjorde.

Läs mer om hur förra årets utmaning gick till för deltagaren här

Hur gör jag om min förening vill veta mer?

Ta kontakt med vår projektledare, Sara Alfredsson, This is a mailto link så berättar hon gärna mer.

När drar det igång?

Det väljer din förening själv. Vi siktar på att vara klara att lansera under april 2022, men många föreningar planerar att dra igång under maj och juni. Utmaningen avslutas den 31 oktober.

Vad kostar det?

Det är helt kostnadsfritt att vara med för föreningen. Vi har med medel från Svenskt Friluftsliv täckt kostnader för projektet.

Vilken hjälp får föreningen från Korpens förbundskansli?

Personalen på förbundskansliet säkerställer att den tekniska lösningen blir klar, stödjer i arbetet med att sätta upp hemsida samt KIT så det blir rätt. Det tas fram mallar för marknadsföringsmaterial som föreningen kan använda och vi samlas digitalt i arrangörsgruppen för att byta erfarenheter och lära av varandra.

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info