Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Nya coronarestriktioner som berör idrotten

22 DEC 2021 12:53
Folkhälsomyndigheten befarar en omfattande smittspridning i mitten på januari. Regeringen har därför beslutat om nya smittskyddsåtgärder som bland annat berör idrotten. De nya restriktionerna gäller från och med den 23 december.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2021 12:53

- Vi är åter i en tid där vi ska balansera ett samhällsansvar för att bekämpa smittspridningen med vår viktiga uppgift att erbjuda möjligheter till motion och välmående för våra medlemmar. Vår stora organisation har under pandemin visat att vi snabbt klarar av att både skala upp och ner verksamheterna, säger generalsekreterare Eva Bjernudd. Förhoppningsvis hjälper den här kraftansträngningen oss att gå mot betydligt ljusare tider.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet följer utvecklingen kring coronaviruset via de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter kontinuerligt uppdaterar. På Riksidrottsförbundets hemsida uppdateras det löpandes med information om covid-19 och hur det påverkar idrottsrörelsen.

Avrådan för läger och cuper inomhus

Folkhälsomyndigheten avråder idrottsföreningar att från den 23 december 2021 till och med 16 januari 2022 ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan dock genomföras.

Läs mer

Krav om 10 kvm per person för träningsanläggningar

För föreningar som bedriver träning i inomhusanläggningar finns nu restriktioner om att ha 10 kvadratmeter per person. Restriktionerna gäller tillsvidare. Maxantal på pass och i gym kan därmed behöva ses över och anpassas till dessa riktlinjer.

Läs mer

Få senaste nytt via Korpnytt - Korpens nyhetsbrev 

Registrera dig för Korpens interna nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna direkt i din inkorg. 

Prenumerera på Korpnytt

coronastöd.png

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info