Hoppa till sidans innehåll

Statsministern mötte Korpen Gotland

26 NOV 2020 13:04
Korpen Gotland fick en pratstund med statsminister Stefan Löfven den 25 november under ett så kallat medborgarsamtal med organisationer och medborgare som gjort insatser för att hjälpa och stötta medmänniskor under pandemin.
  • Skapad: 26 NOV 2020 13:04

– Vi var inbjudna till ett digitalt samtal med statsministern tillsammans med bland annat Röda Korset, säger Korpen Gotlands verksamhetschef Marie Flodman. 

Fick ni någon möjlighet att ge en bild av Korpens verksamhet på Gotland? 

– Ja, jag belyste hur viktigt det är att stödet för fysisk aktivitet inte till stor riktas mot de unga, utan att de äldre också måste få stöd för att aktivera sig, berättar Marie som mötte Stefan Löfven tillsammans med Korpen Gotlands Susanne Rosengren. Vi har en stor seniorverksamhet på Korpen, men just nu vågar ju knappt folk gå ut på en promenad. 

Några utfästelser om förändringar kunde statsministern inte ge, men han lovade att se över om det finns särskilda åtgärder som kan sjösättas för just äldre som hamnat utanför den regelbundna motionen. 

– Det kändes bra att få veta att vi blir lyssnade på, säger Marie Flodman. Statsministern uttryckte också tydligt hur viktiga de ideella organisationerna är under en kris. 

Korpen Gotland har under coronapandemin genomför ytterst populära gympapass i parkmiljö i Visby. Även nu under hösten har de fullsatta (49 personer) passen varit gotlänningarnas möjlighet att motionera. 

– Nu är det åtta personer som gäller på våra pass, säger Marie Flodman. Det känns lite konstigt att vara åtta personer med 5-6 meters avstånd, och att samma personer sen går och handlar i en affär full med folk… 

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info