Hoppa till sidans innehåll

Vill din förening vara en del av Korpens nya lagsatsning?

20 JAN 2022 13:19
Var tredje som inte tränar anger att ett skäl är att de inte känner att de duger eller är tillräckligt duktiga. Korpen vill göra skillnad och göra lagidrotten ännu mer tillgänglig för tjejer med projektet Laget.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2022 13:19

Mer om Laget

Laget är till för tjejer i din förening som vill hålla på med lagidrott utan krav på prestation eller resultat. Fokus är på gemenskap och att ha roligt tillsammans med andra tjejer. Att ses och göra saker ihop är alltså minst lika viktigt som att träna tillsammans. I Laget är det enkelt att vara med och spelarna bestämmer tillsammans vad de ska göra.

Kan din förening tänkas vara en plats för tjejer där det ges möjlighet att hitta tillbaka eller hitta in till lagidrott? Läs mer om Laget här!

Finansiera er Lagetsatsning med hjälp av Projektstöd Ungdom

För att finansiera Laget i er förening kan ni söka Projektstöd Ungdom som är inriktat på att inkludera underrepresenterade grupper i er förening samt Trygga utvecklingsmiljöer.

- Korpen är en plats för alla men det finns fortfarande många runt om oss som ännu inte hittat in till Korpen. Vi behöver synas och finnas på platser där idrotten och Korpen lyser med sin frånvaro. Laget, likt många andra aktiviteter och projekt inom Korpen, tror jag skulle väcka stort intresse på dessa platser, säger Sara Alfredsson, projektledare för Laget.

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info