Hoppa till sidans innehåll

Äntligen kan seniorerna träna tillsammans

26 SEP 2022 12:01
För några veckor sedan fixade Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet den så kallade Seniorveckan över hela landet. För många i vår äldre befolkning blev det här ett enda stort ”ÄNTLIGEN!”.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2022 12:01

– Många äldre har under pandemin varit duktiga och tränat ensamma framför TV:n med SVT:s Sofia. Men det är ju inte samma sak som att göra det tillsammans med andra, säger Ulrika Skarin på Korpen Vallentuna.

Under Seniorveckan lockade Korpen Vallentuna en full sal med yogasugna seniorer. En av deltagarna som njöt i fulla drag av sällskapet och övningarna var 78-åriga Gunilla Karlsson.

– Äntligen är ordet som gäller, konstaterar Gunilla. Vi gör saker ihop, känner sig skön i kroppen och så känner man sig ju lite duktig också.

– Träning och motion har inget bäst-före-datum. Vilka fysiska eller psykiska förutsättningar vi människor än har så är rörelse något som bidrar till en starkare kropp, glädje och gemenskap. Då spelar åldern ingen som helst roll, säger Regina Hedström som är proejktledare för Aktiv Senior på Korpen.

Vill du få fler seniorer att aktivera sig och vara en del av Svenskt föreningsliv? Vill du bidra till ökat välmående och gemenskap för målgruppen 60+? Då ska du gå vår basutbildning för Aktiv Senior. Skicka din intresseanmälan till This is a mailto link eller läs mer här.

Skribent: Magnus Dahlberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info