Hoppa till sidans innehåll

Dags att söka till utbildningen Tränare för hälsa på Bosön

10 JAN 2019 11:13
Korpen samarbetar sedan hösten 2018 med Bosöns idrottsfolkhögskola kring den ettåriga yrkesutbildningen Tränare för hälsa.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 11:13

Utbildningen utgår från såväl Korpens som idrottens strategiska arbete mot 2025 med målet att bland annat erbjuda idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar. Syftet med utbildningen är att utveckla elevernas kompetens i att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet, hälsosam livsstil och välmående.

Som exempel på samarbetet kring utbildningen kan nämnas att Simon Ruuth och Kajsa Sellidj Wretman från Korpens förbundskansli under året undervisar klassen i delar som rör föreningslära och folkhälsa.

För att få en kort inblick om hur utbildningen upplevts från ”skolbänken” ställde vi några frågor till eleverna Erica Edman(t.v), Otto Fringel och Annika Näräkkä(t.h).

Erica Edman är från Falun och är aktiv inom orienteringen. Vi blev nyfikna på varför hon valde att söka denna utbildning.

- Jag har haft ett intresse för idrott och hälsa i hela mitt liv och har känt att jag vill jobba inom det området framöver. Jag valde denna utbildningen för att kunna få rätt kunskap inom fysisk träning, mental träning och kost som jag kan använda för att förbättra hälsan. Jag vill i framtiden kunna hjälpa andra till en mer hälsosam livsstil och för det är den här utbildningen perfekt att läsa.

Annika Näräkkä har rest över Östersjön, från Helsingfors, för att studera på Bosön och har sin idrottsliga bakgrund inom handbollen. På frågan vad som är roligast med utbildningen svarar Annika...

- Tränarlinjen är väldigt intressant och mångsidig där man lär sig om idrott och hälsa både på ett teoretiskt och ett praktiskt sätt. Alla klasskompisar har olika idrottsbakgrund vilket gör att man lär sig mycket av varandra vilket är väldigt roligt. Sammanhållningen i skolan är bra då vi inte är en så stor skola.

Otto är en av de äldre eleverna i klassen, bosatt i Täby och har sin tränarbakgrund i idrotten från innebandyn. Vi frågade Otto vilka han rekommenderar denna utbildning till?

- Den som vill och har möjlighet är mitt korta svar. Oavsett om du vill fördjupa dig för din egna tränings del eller vill inspirera andra till att träna så ger denna utbildning dig en ökad förståelse hur vi som människor fungerar. Tonvikten ligger ju såklart på den fysiska träningen men också hur du planerar och skapar bra förutsättningar för dig själv och dina adepter.

Låter detta intressant för dig eller någon i din närhet?
Den 15 januari öppnar anmälan för att få en plats till höstens andra omgång av utbildningen.
Läs mer och anmäl er till utbildningen här.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info