Hoppa till sidans innehåll

Föreningsstöd för padelverksamhet

27 MAJ 2021 13:02
  • Skapad: 27 MAJ 2021 13:02

Att padel är en populär och snabbt växande idrott är ingen nyhet längre. Hallar fortsätter att byggas över hela landet och Korpen vill förstås vara en del av den växande padelrörelsen och hoppa på tåget. Vi kanske till och med ska vara så kaxiga att vi siktar på att bli landets största seriearrangör i padel? Vi vet att intresset är stort hos många korpföreningar. Därför erbjuder nu förbundskansliet tillsammans med Korpen Stockholm en gemensam satsning där intresserade föreningar får stöd i att starta eller utveckla padelverksamhet. 

När Korpen Stockholm startade sin padelverksamhet var det 12 lag med. Drygt två år senare är det uppe i 320 lag och siffran fortsätter växa. En anledning till ökningen är det koncept som föreningen tagit fram – samt samverkan med privata aktörer - och det är det som nu erbjuds alla intresserade föreningar helt kostnadsfritt. 

Förutsättningarna är givetvis olika beroende på var i landet ni befinner er, men vi är ganska säkra på att grundkonceptet fungerar lika bra överallt och är ett enkelt sätt att locka nya medlemmar. Korpen Uppsala är ett annat exempel som lyckats med samma koncept. 

Låt padel bli en del av er verksamhetsutveckling

Vill din förening också satsa på yngre deltagare, mellan 13 och 20 år, går det alldeles utmärkt att söka Projektstöd Ungdomsidrott om ni presenterar en bra plan 

Redan nu har vi börjat vi med fyra pilotföreningar med planen att de ska vara i gång till höstsäsongen 2021. Hösten 2021 planerar vi också att köra vidare med de föreningar som anmält intresse med målet att de ska vara i full gång vårsäsongen 2022. 

Här får din förening en första inblick i hur er systerförening i Stockholm lagt upp sitt seriespel. 

Kontakt för uppstartsmöte

Pär Ånell.jpg

Pär Ånell
Föreningsutvecklare Korpens förbundskansli
08-699 64 25
This is a mailto link 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info