Hoppa till sidans innehåll

Medlemmarna ger Korpen höga betyg!

25 NOV 2019 15:16
För fjärde gången har Korpen tillsammans med analysföretaget AQ Analys genomfört Korpens Nöjd-Medlems-Index (NMI). Enkäten ger oss viktiga svar på vad våra medlemmar tycker om vår verksamhet.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2019 15:16

När Korpens medlemmar själva får svara på vad de tycker om Korpens verksamhet får vi ett tydligt bevis på att vi gör otroligt mycket bra saker över hela landet, och att medlemmarna i mångt och mycket uppfattar Korpen precis som vi vill bli uppfattade. Nedan följer några bilder från årets NMI som är den största vi någonsin gjort och som skickades ut till alla föreningars medlemmar som finns registrerade i KIT med en e-postadress.

Här presenterar vi det sammanlagda resultatet för Korpens NMI 2019. Men först...

Föreningens egna undersökningsresultat

Är din förening nyfiken på vad just era medlemmar tyckte om er verksamhet? Om ni har era medlemmar registrerade med e-postadress i KIT så produceras just nu ert resultat i undersökningen. Något ni får ta del av!

Resultaten från er NMI är en bra grund för er förenings utvecklingsarbete, gärna tillsammans med ert distriktsidrottsförbund/SISU. Hör av er till er föreningsutvecklare eller Leif Gerhardsson om ni vill veta mer och ha er rapport. Allt är numera kostnadsfritt för föreningen. Vi tar fram rapporterna efterhand och därför tar varje rapport en stund att sammanställa, så hör av er om ni är extra sugna på just ert resultat.

NMI-resultat 2019

Korpens NMI är en matematisk modell som används för att mäta nöjdheten mot medlemmar kopplat till föreningens aktivitetsutbud och sammanställs från följande frågeställningar i enkätform:

  • Hur nöjda medlemmarna totalt sett är med verksamheten. 
  • Hur rekommendationsbenägna de är.
  • Hur troligt det är att de kommer att fortsätta att delta i verksamheten.

Dessa frågeställningar ger ett index för hur nöjda medlemmarna är med verksamheten och är ett bra mätvärde för ett kvalitetsarbete.

För 2019 är Korpens NMI 84 vilket är mycket bra! 

Jämför vi med tidigare års resultat ser vi att vi alltid haft ett högt förtroende hos våra medlemmar men att det stadigt ökar vilket är otroligt glädjande att se!

Hur väl stämmer dessa begrepp in på Korpen?

I samband med undersökningen ställer vi frågan till medlemmarna om i vilken utsträckning de ställer sig bakom begreppen ni ser i bilden ovan. Glädjande nog har vi hög legitimitet inom alla begrepp, som alla är viktiga för oss.

De tre saker medlemmarna tycker stämmer allra bäst in på Korpen är Alla är välkomna, Enkelt att delta och Glädje. Det är begrepp som är viktiga för oss och som våra medlemmar förknippar oss med. Precis som vi vill att det ska vara!

Anledningen till att medlemmarna är medlemmar i Korpen

De tre främsta anledningar till att våra medlemmar är medlemmar i just Korpen är för att:

1. Hålla sig i form!
2. Må bra! 
3. Känna glädje och gemenskap! 

Varför började medlemmen delta i Korpens aktiviteter?

Precis som vid våra tidigare undersökningar fick vi återigen bevis på att våra nuvarande medlemmar är våra absolut bästa marknadsförare av verksamheten. Den stora anledningen till att nya medlemmar börjar delta i Korpens aktiviteter är genom att de blivit tipsade/rekommenderade att göra det av våra nuvarande medlemmar.

Summering

Vi är grymma! Det vi med säkerhet kan slå fast är att de som är medlemmar i Korpen är väldigt nöjda med den verksamhet vi erbjuder. Därför är det verkligen läge för alla ledare runtom i vårt avlånga land att sträcka på sig, ge varandra en high-five och fira att den verksamhet som finns i er förening gör skillnad! Heja er och heja Korpen!

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info