Hoppa till sidans innehåll

Nominera en eldsjäl inom Korpen till Årets Eldsjäl

12 SEP 2022 13:30
Nu är det dags att nominera eldsjälar igen. Årets Eldsjäl som är en del av Folkspel öppnar upp för ännu ett år.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2022 13:30

Varje vår arrangeras Årets Eldsjäls galakväll av Folkspel. På den prisas och hyllas en rad ideella eldsjälar i vårt land. Kommande gala ska hållas på Cirkus i Stockholm den 15 maj.
Men redan nu är det dags att börja nominera eldsjälar i kategorierna ledare, inkludering och hälsa.

– Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla, säger Carina Olofsson.

Det svenska föreningslivet är helt unikt med sina ideella föreningar och organisationer och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor per år att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.

– Lyft fram någon person som har betytt extra mycket för dig, din förening eller organisation. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som blir finalist, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Inom Korpen finns det tusentals eldsjälar

– Det vimlar av eldsjälar hos oss i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, konstaterar Eva Bjernudd. Tyvärr har de en oförtjänt plats i skuggan av allt de skapar ute i våra föreningar. Jag skulle bli tårögd av lycka om någon av Korpens många eldsjälar får skina och få den uppmärksamhet de så väl förtjänar. Med det sagt: nominera och lyft fram en Korpen-eldsjäl!

Vad betyder Folkspel för er verksamhet?

– Det är nästan alltid ett ständigt vändande på kronor och ören för våra föreningar när de ska erbjuda aktiviteter som våra motionärer längtar efter. Vårt samarbete med Folkspel har många gånger varit en möjliggörare och gett våra föreningar ekonomiska muskler så att aktiviteter verkligen blir av.

Nomineringen för Årets Eldsjäl har öppet från 8 september till 31 oktober.

Läs mer här: Nominera till Årets Eldsjäl

Sprid ordet

Folkspel vill uppmana er alla att sprida ordet till era medlemmar. För att underlätta har de tagit fram ett antal bilder till webb och sociala medier. Ni kan hämta dem via följande länk: Bilder Eldsjäl 2023

Skribent: Karl Yttermyr
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info