Hoppa till sidans innehåll

Pickleball växer rejält i Korpen

2020-06-10 11:13

Pickleball är en idrott som växer så det knakar, såväl hos Korpen som globalt. Nu finns det nya bilder och filmer att använda i föreningens marknadsföring av idrotten. Har ni inte startat upp ännu i föreningen? Vi berättar hur ni gör!
  • Uppdaterad: 10 JUN 2020 11:13

Det senaste året har pickleball varit sporten på mångas läppar, inte minst inom Korpen. Racketsporten som kan beskrivas som en blandning mellan tennis, badminton och pingis är väldigt ”korpvänlig” – lätt att starta, inkluderande och relativt billig att utöva.

Vi kan nu summera det pickleballprojekt som drivits hos Korpen under drygt ett år:

I en enkätundersökning som projektledare Leif Gerhardsson gjort kan vi konstatera att hela 23 korpföreningar har pickleball som stående aktivitet och att cirka 750 medlemmar spelar kontinuerligt. Och fler lär det bli, för redan nu står ytterligare ett tiotal föreningar redo att starta pickleball till hösten.

Är din förening sugen på att dra igång pickleball?

Kontakta Leif Gerhardsson på förbundskansliet.
Antingen via mejl This is a mailto link eller telefon 08-699 64 01.

Bilder och film för marknadsföring av pickleball

 

Nu finns det tillgång till både bilder och film för dig som vill sprida budskapet om pickleball i din marknadsföring.

Bilderna finns upplagda på Korpens Flickr-konto.

De två nyproducerade filmerna är framtagna för att både locka och instruera pickleballsugna föreningar och medlemmar. Den längre instruktionsfilmen passar exempelvis bra att ha som toppfilm (som den ligger på denna sida) på föreningens egen sida om pickleball på hemsidan, medan den kortare filmen passar bra för sociala medier.

Vill du använda filmerna i föreningens marknadsföring av pickleball vore det fantastiskt roligt. Ett tips är att korspublicera de videos som läggs upp på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets facebooksida på din förenings egna facebooksida (läs mer om det nedan). Om du önskar filmerna i mp4-format för att själv publicera dem, maila This is a mailto link så kan han skicka över dem till dig. 

Korspublicera Korpens videoinlägg.

Korspublicering är ett sätt att använda videoklipp på flera sidor, exempelvis pickleballfilmen. När vi publicerar ett filminlägg på KorpenSveriges facebooksida, så kan ni då enkelt sprida klippen på era egna facebooksidor. På så sätt slipper ni sitta och komma på egna facebookinlägg utan ni kan enkelt välja att publicera exakt samma inlägg som KorpenSverige. Om ni vill kan ni ändra i inläggstexten för att till exempel ge den en mer lokal touch – det är helt upp till er! Hur går ni tillväga för att göra detta undrar ni kanske?

Kolla lathunden och maila This is a mailto link så hjälper hon er igång!

 

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info