Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Så tycker medlemmarna om Korpen

16 JUN 2022 11:39
Tack alla ni som gör ett ovärderligt arbete i Korpens medlemsföreningar, ni har gjort det igen!
  • Uppdaterad: 16 JUN 2022 11:39

2014 gjorde vi den första NMI-undersökningen (Nöjd Medlemsindex) och då landade vi på en total nöjdhet på 81 procent. Årets mätning landar på 85 procent, vilket är det högsta vi någonsin haft. Och detta trots att det pågått en pandemi. Ni är fantastiska!

De tre övergripande frågorna som sammanställs är:

Hur nöjd är du totalt sett med Korpen? Här fick vi tillsammans 89 procent, vilket kategoriseras som mycket bra och det bästa vi haft.

Kan du rekommendera Korpen? Där kom vi upp i 91 procent, vilket också är mycket bra. Våra medlemmar är alltså väldigt bra ambassadörer för oss.

Hur troligt är det att du kommer fortsätta att vara medlem i Korpen de närmaste 12 månaderna? Här handlar det alltså om lojalitet. Där fick vi 85 procent, något lägre än tidigare, men fortfarande väldigt bra.

Vi frågade också om hur medlemmarna tycker att vi i Korpens Svenska Motionsidrottsförbundets föreningar lever upp till våra värdeord – och där fick vi följande fina siffror:

Glädje: 88 procent

Gemenskap: 83 procent

Alla är välkomna: 92 procent

Mätningen visar också vad medlemmarna i just er förening tycker är viktigt och hur föreningarna lever upp till det. De föreningar som fått tillräckligt många svar har fått en sammanställning av resultaten. I paketet finns också en matris som kan hjälpa er att förbättra eller förändra det som medlemmarna inte är helt nöjda med.

Inte oväntat visar undersökningen också att de är främst män som sysslar med lag- och racketsporter, medan kvinnor väljer gruppträning. Det kan bli sommarens tankeställare, för visst finns det något vi kan göra för att locka fler åt båda håll? 

Lägg till att ni själva i föreningarna i höstas svarade på NFI, Nöjd Föreningsindex, att ni är mycket stolta och glada över att vara en del av Korpen. Det känns som att det finns ett samband…

Skribent: Karl Yttermyr
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info