Hoppa till sidans innehåll

Spännande medlemsprojekt söker föreningar!

07 NOV 2018 15:58
Vi vet att våra nuvarande medlemmar värvar nya medlemmar till oss. Vi söker nu två till tre korpföreningar som är intresserade av att arbeta med medlemsrelationen och medlemsrekryteringen på ett nytt sätt!
  • Uppdaterad: 07 NOV 2018 15:58

Efterlysning!

Vi söker nu  två till tre korpföreningar som är intresserade av att arbeta med medlemsrelationen och medlemsrekrytering på ett nytt sätt!

Kan detta vara något för oss?

Har ni medlemmar nära er förening som ni känner brinner lite extra för Korpen och som gärna berättar om Korpen för sina vänner? Har ni någon gång funderat på att ni skulle vilja engagera den gruppen och uppmärksamma dem ännu mer?

I så fall har ni nu chansen att vara med i ett spännande pilotprojekt!

Varför gör vi detta och vad innebär projektet?

2025 ska Korpen ha fler, mer engagerade och aktivare medlemmar. Hur vi arbetar med att bygga ett engagemang i medlemsgruppen handlar till exempel om att uppmärksamma och lyfta fram de medlemmar vi har idag. De har alla sina egna berättelser om varför Korpen är viktig för dem och kan vi ge dem både uppskattning och möjlighet att berätta sin historia så tror vi att det finns många som gärna skulle göra det. Detta sker redan idag, men ofta utan att vi tydligt bekräftar dem som tipsar sina vänner om Korpen. I vår egen medlemsundersökning, NMI, så framkommer det att majoriteten (ca 70%!) av vår medlemsrekrytering idag sker genom våra nuvarande medlemmar. De berättar och rekommenderar Korpen för sina vänner som utifrån det väljer att själva bli medlemmar. Samma tendens har många andra organisationer också vittnat om. Rekommendationer vi får till oss av personer i vår närhet väger mycket tyngre än de vi får direkt från organisationen. Dvs, ett mail direkt från korpföreningen till den presumtiva medlemmen är mycket mindre effektfullt än när informationen kommer från en nuvarande medlem som hen känner.

Nu vill vi i Korpen initiera ett arbete med att uppmärksamma och knyta våra närmsta medlemmar ännu närmare oss, samtidigt som vi tillsammans med dem startar ett medlemsrekryteringsprojekt som utgår från att våra nuvarande medlemmar värvar nya medlemmar. Vi väljer att kalla de nuvarande medlemmarna vi engagerar och bygger en ännu närmare relation till, för ambassadörer. I detta pilotprojekt handlar det om 5-10 ambassadörer/förening.

Vad krävs av oss som förening?

Ni ska först och främst vara nyfikna och vilja prova på detta. Vi tar sedan en träff och pratar om hur vi ska arbeta framåt rent praktiskt. Vi på förbundskansliet tar stort ansvar i första steget kring kommunikation till och frågor från ambassadörer, samt i själva genomförandet.

Skulle det vara många föreningar som vill vara med i detta pilotprojekt så kommer vi att välja ut två till tre föreningar av lite olika typ för att få en så allmängiltig kunskap som möjligt att sprida vidare i organisationen.

Är din förening intresserad?

Skicka ett mail till projektledare Simon Ruuth, eller ring honom på 08-6996406 så berättar han gärna mer!

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info