Hoppa till sidans innehåll

Succé för Pickleball-SM!

22 MAJ 2019 10:55
Historiens första pickleball-SM avgjordes i Nyköping helgen den 26-28 april. Det var Korpen Nyköping som tillsammans med Gumshallen och Svenska Pickleballförbundet arrangerade, och omdömet efteråt var – succé!
  • Skapad: 22 MAJ 2019 10:55

– Vi är otroligt nöjda med hur allt blev, säger Emil Eklund på Korpen Nyköping. Stämningen var helt suverän, men mest av allt känner jag att den sociala biten blev bättre än jag någonsin kunnat drömma om.

Totalt spelades det 264 matcher under de tre dagarna, 130 spelare var anmälda och 210 startplatser i de olika klasserna genomfördes.

– Trots att det ju faktiskt var ett SM så var sammanhållningen mellan spelarna helt otrolig. Man pushar och hjälper varandra, trots att man minuten efteråt ska spela mot varandra. Pickleball är så grönt och skönt som det bara kan bli, konstaterar Emil Eklund.

Hur det blir med SM nästa år är ännu oklart. Korpen Nyköping ska utvärdera sitt evenemang och ta ställning till om det även nästa år kan bli ett SM i Nyköping.

– Vi gjorde en enkätundersökning efter tävlingen som gav 95 på en 100-gradig nöjdhetsskala. Nu ska vi göra en genomlysning av vårt arrangemang och därefter ta ställning till hur det blir.

Pickleball är en snabbt växande rakcetsport i Sverige.Fler och fler korpföreningar visar intresse för sporten och har börjat erbjuda den till sina medlemmar. Är din förening nyfikna på vad Pickleball är och hur ni ska gå tillväga för starta verksamhet i er förening?

Kontakta Leif Gerhardsson , 08-699 64 01.

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info