Hoppa till sidans innehåll

Tips för digitalt lärande

01 APR 2020 10:27
Coronaviruset har begränsat möjligheten till fysiska mötes- och utbildningstillfällen. Men som tur är finns det en uppsjö av digitala alternativ för dig som idrottsledare så du kan fortsätta att förkovra dig.
  • Uppdaterad: 01 APR 2020 10:27

Under dessa tider när vardagen ser annorlunda ut, så vill vi rekommendera dig att passa på att göra Korpens Gröna och sköna grundkurs. Då är du väl förberedd när vi drar igång verksamheten för fullt igen.

När du genomfört kursen så kanske du och din förening känner ett behov av att en av våra föreningsutvecklare kommer ut till er och håller en fördjupad variant av Grön och skön ledarskapsutbildning! Vill du inte vänta? Boka en digital grön och skön ledarskapsutbildning där alla i din förening kan vara med på distans. Hör av dig till din föreningsutvecklare så kan de berätta mer. De kan även hjälpa er om ni skulle vilja arrangera ett digitalt möte (årsmöte, ledarmöte, styrelsemöte, arbetsgruppsmöte etc.) i er förening.

Utöver ovan nämnda, finns det ytterligare några utbildningar och webbplatser som vi vill lyfta fram. 

Ledare som lyssnar är en helt ny webbutbildning från Folkhälsomyndigheten om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. 

Skatteverket anordnar kontinuerligt webbseminarier om idrottsföreningen som arbetsgivare, idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift, och idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration.

Till flera av SISU Idrottsutbildarnas och idrottsrörelsens utbildningar ingår digitala utbildningsplattformar, så kallade utbildningswebbar. Ett urval finns nedan.

Introduktionsutbildning för tränare (SISU)

Grundutbildning för tränare (SISU)

Grundutbildning för utbildare (SISU)

Introduktionsutbildning för föreningsledare (SISU)

Inkluderande idrott (SISU, RF)

Idrottsevenemang handledning från start till mål (SISU)

Idrott och psykisk ohälsa (RF)

SISU Idrottsböcker har nu, under begränsad tid, utan kostnad öppnat upp webbplatserna Akut skadebehandling samt Outdoor training.

SISU Idrottsböcker har dessutom tagit fram flera fokuswebbar inom områden som kost, smart grundträning, akut skadebehandling, lustfylld och lekfull träning, en bra start för unga ledare och inkluderande ledarskap för idrottare med NPF. Flera av dessa kräver en inloggning till en mindre kostnad. 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info